Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Sainz: Vagyok olyan jó, mint Verstappen

A Toro Rosso fiatal spanyolja úgy véli, ő is nyújtott olyan meggyőző teljesítményt a 2015-ös F1-es szezon során, mint holland csapattársa. Sainz szerint őt is dicséri az, aki Verstappent méltatja.

A Toro Rosso két rendkívül fiatal, ám legalább annyira tehetséges versenyzővel vágott neki a 2015-ös Formula-1-es évadnak. Carlos Sainz és Max Verstappen is rendkívül erős teljesítményt nyújtott, a hírek mégis főképp utóbbi pilótáról szóltak, köszönhetően elképesztően bátor és látványos előzéseinek. Végül a pontversenyben is a holland végzett előrébb, ám kollégáját többször sújtotta műszaki hiba, s amikor az ő autója sem ment tönkre, tudta tartani Verstappen tempóját, amit az is bizonyít, hogy az időmérőkön ő bizonyult jobbnak.

Sainz_Verstappen_DPPI

Sainz éppen ezért örül neki, amikor csapattársát dicsérik, hiszen állítása szerint ezzel egyidejűleg őt magát is méltatják: „Nagyon közel voltunk egymáshoz” – magyarázta a spanyol, aki James Allennek adott interjút. „Ez rendkívül pozitív számomra, hiszen az emberek nagyon nagyra értékelik őt, és ha tényleg annyira jó, mint amennyire mindenki mondja – és személy szerint én is úgy vélem, hogy az –, akkor az azt jelenti, hogy én sem vagyok messze ettől.”

„Jó érzéssel tölt el, hogy vele egy szinten lehetek, hiszen ez volt a helyzet, valahányszor azonos esélyeink voltak és az autóink is egyformán megbízhatónak bizonyultak” – vélekedett a fiatal versenyző, aki az előttünk álló évaddal kapcsolatban is optimista. Elmondása szerint mindig rendre sokat fejlődik a téli holtszezon folyamán, s már alig várja, hogy láthassa, milyen autót épít idén számukra a Toro Rosso, amely immár a Ferrari tavalyi specifikációjú erőforrásait használja majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?