DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hülkenberg: A médiát zavarja a helyzetem, engem nem

A 28 éves pilótát egyáltalán nem zavarja, hogy a nagynak számító F1-es csapatok nem kapkodnak utána, sőt, nagyon jól érzi magát jelenlegi csapatánál, a Force Indiánál.

Nico Hülkenberg öt szezonon van túl az F1-ben, de ezek közül egyiket sem élcsapatnál töltötte: 2010-ben debütált a mélyponton lévő Williamsnél, hogy aztán 2012-ben térjen vissza a Force Indiával. Miután a silverstone-iak megváltak tőle év végén, a Sauberhez igazolt, 2014 óta pedig ismét Vijay Mallya gárdáját erősíti. A német pilótát hiába tartják az egyik legnagyobb tehetségnek a mezőnyben, a nagycsapatok eddig sosem tartottak igényt szolgálataira - ő maga úgy véli, hogy csak a média kreálja ezt a felhajtást körülötte.



„Ti gondolkoztok azon, hogy egy nagycsapatban van a helyem” - nyilatkozott Hülkenberg a Motorsport.com munkatársának. „Egyáltalán nem izgat a dolog. Itt vagyok, élvezem, amit csinálok, a lehető legjobban akarok teljesíteni, le akarom győzni a csapattársamat, és nagy dolgokat akarok véghez vinni - amelyek vagy megtörténnek majd, vagy nem. Persze, hogy elől szeretnék lenni, és versenyeket nyerni, de az évek során megtanultam, hogy nem szabad erőltetni. Egyszerűen arról van szó, hogy nincs minden 100%-ig az én irányításom alatt.”

Azzal kapcsolatban, hogy ha a Mercedes egyik versenyzője távozna Wokingból, és ő foglalhatná el a helyét, így válaszolt: „Úgy vélem, ez csak spekuláció, és amúgy is nagyon messze van. Persze lehet stratégiát alkotni, de rövid távon nem hinném, hogy változás lesz majd. Elkötelezett vagyok, legalábbis két évig” - mondta Hülkenberg, akinek nem állná útját a Force India, ha esetleg mégis megkeresnék valahonnan.

A német pilóta jelenlegi csapatára is kitért nyilatkozatában. „Kényelmes helyzetben vagyok, és nagyon jól érzem magam itt. Ez volt az egyik oka annak, hogy újraszerződtem - ha valahol boldog vagy, ha érzed a támogatást a csapat és a menedzsment felől, az nagyon fontos egy pilóta számára. A komfortérzet segít rajtad, hogy növelni tudd a teljesítményedet. Bízom a csapatban, hogy sikerül fejlesztenünk az autót, és közeledni tudunk az olyan csapatokhoz, mint például a Williams, akikkel meg fogunk küzdeni az előttünk álló szezonban. Látom magunkban a potenciált, és úgy érzem, elő is tudjuk húzni a helyéről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: