DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
F1

A Ferrari karácsony előtt még beszólt a Red Bullnak

Üdvözlőlap helyett kritikát küldött a Red Bullnak Sergio Marchionne a Ferrari karácsonyi rendezvényén, kifogásolva a csapat hozzáállását, amit a motortárgyalások alatt tanúsított.

Az olasz csapat minden decemberben egy szezonzáró összejövetelt tart Maranellóban, ami azonban már a múltban sem volt mentes a politikától, és a hagyományt a jelek szerint a Ferrari új elnöke is folytatja. Marchionne ráadásul nem is csak saját csapatának 2015-ös bizonyítványát állította ki, hanem a rivális Red Bullét is, amelynek a magatartásával egyáltalán nem volt elégedett.

Dppi_00115011_623



„Eléggé visszataszítónak találom, hogy valaki úgy érzi, joga van egy erős motor megszerzésére. Senki nem kaphat ilyet csak úgy. Mindig meg kell szabni ennek pontos időkorlátait és feltételeit” - mondta az elnök arra utalva, hogy miután a Red Bull kimondta a szakítást a Renault-val, a mezőny mindhárom fennmaradó motorgyártójánál kilincselni kezdett azzal a céllal, hogy a következő évre a legfrissebb motorjukat kapja meg.

„Aztán persze a Renault sem akart nekik motort szállítani, mivel történtek bizonyos kijelentések a felek között, de alapvetően a csapatszellem megtalálásával voltak gondjaik. Pedig mindig fontos, hogy tisztességesen bánjunk a másik féllel, és megadjuk az elismerést annak, akinek jár.”

Végül aztán mégis a franciák dobtak mentőövet a Red Bullnak, miután a Mercedesszel megkötöttnek hitt megállapodás nem jött létre, a Ferrari elutasította őket, a Hondával való partnerségüket pedig Ron Dennis vétózta meg. A Renault-motorok azonban jövőre már TAG Heuer néven fognak futni az energiaitalosok autóiban, akikkel már most igyekszik minél több szálat elvarrni a Renault, hiszen 2016 végén várhatóan végleg különválnak útjaik. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: