DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 27. vasárnap
F1

Horner: 2016-ban is marad a Mercedes-dominancia

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy gondolja, a többi istállónak a 2016-os F1-es szezonban sem lesz esélye arra, hogy legyőzze az idei világbajnokot, a Mercedest.

Horner szerint a Red Bull kasztnija erősnek mondható összehasonlítva a Mercedesével, ennek ellenére a motor olyan előnyt jelent a német gyártó számára, amellyel nem tudtak harcba szállni idén – és a szakember szerint ez a 2016-os szezonban sem változik majd. „Láthatjuk a szárnybeállításokat és a kanyarodási sebességet, és elég versenyképesek vagyunk hozzájuk mérve” – mondta.

Horner 



Az energiaital-gyárosok csapata hónapokig dolgozott azon, hogy a Renault helyett egy új, megbízhatóbb és erősebb erőforrást találjon a következő szezonra, ám végül úgy alakult, hogy kénytelenek jelenlegi beszállítójukkal folytatni az együttműködést. Daniel Ricciardo, az istálló versenyzője számára az a legfontosabb, hogy ott lesznek a jövő évi rajtrácson.

„Szeretnék versenyezni akár már jövő héten, de örülök annak, hogy vége a szezonnak és optimista vagyok, hogy a következő év jobb lesz” – mondta az ausztrál. „Úgy gondolom, hogy jobb érzésekkel hagytuk magunk mögött ezt a szezont, erősebbek lettünk és örülök, hogy  tovább dolgozhatok ezekkel a srácokkal azért, hogy jobbak legyünk jövőre.”

Hasonlóban bízik Horner is, azonban meggyőződése, hogy az erőviszonyok nem fognak jelentős mértékben átalakulni. „A szabályok maradnak újra a régiben, a Mercedes előnye pedig elég nagy ahhoz, hogy megtartsák a dominanciájukat.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: