DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 27. vasárnap
F1

F1-es Mexikóvárosi Nagydíj – A rajtrács

A 2024-es szezon során először Carlos Sainz a pole-ban, Verstappen Norris előtt, Piastri és Perez pedig mindössze az utolsó előtti rajtsorban. Start 21:00-kor.

Austinban futamot, Mexikóvárosban kvalifikációt nyert a Ferrari: idén először, pályafutása során hatodik alkalommal Carlos Sainzé a rajtelsőség: a spanyol lenyilatkozta, szingapúri időmérős gyengélkedése után az őszi szünetben tudatosan dolgozott a kvalifikáción, ennek eredményét láthatjuk most. Ha valahol azonban, Mexikóvárosban, ahol rendhagyóan hosszú, 900 méter az első kanyarig vezető egyenes, nem biztosíték a pole-pozíció: Sainznak egy kemény szélárnyékos versenyt kell megnyernie 21 órakor a startnál.



Fő kihívója lesz a két fő vb-rivális, Max Verstappen a második és Lando Norris a harmadik rajtkockából – a hollandot meglepte az első soros rajt, de a McLaren britje is elégedett helyével. Nem úgy a negyedik Charles Leclerc, aki kifejezetten sokallta a három tizedmásodperces hátrányt csapattársához képest: egy hete azonban ugyanebből a rajtkockából vette át a vezetést az egyes kanyarban. A harmadik sor a két Mercedesé, majd jönnek a váratlan nevek, Kevin Magnussen és Pierre Gasly a negyedik sorban.

Két élcsapat egy-egy versenyzője sincs a megszokott helyén, Oscar Piastri és Sergio Perez szereplése is véget ért a Q1-ban, az ausztrál csak magát okolta a körelvételt érő pályaelhagyásért, a mexikói viszont fékproblémákat emlegetett – várt első hazai győzelmének esélyei ezzel egészen alacsonyra csökkentek.

Motorcsere és rajtbüntetés ezúttal nem változtat a sorrenden, így a McLaren és a Red Bull a 17. és 18. rajtkockából indul, a sort pedig Guanyu Zhou zárja.

A Mexikóvárosi Nagydíj rajtrácsa:

1. Carlos Sainz    
  Ferrari     
    2. Max Verstappen
      Red Bull 
3. Lando Norris    
  McLaren    
    4. Charles Leclerc
      Ferrari 
5. George Russell    
  Mercedes    
    6. Lewis Hamilton
      Mercedes
7. Kevin Magnussen    
  Haas    
    8. Pierre Gasly
      Alpine
9. Alexander Albon    
  Williams    
    10. Nico Hülkenberg
      Haas
11. Yuki Tsunoda    
  VCARB     
    12. Liam Lawson
      VCARB
13. Fernando Alonso    
  Aston Martin    
    14. Lance Stroll
      Aston Martin
15. Valtteri Bottas    
  Stake    
    16. Franco Colapinto
      Williams
17. Oscar Piastri    
  McLaren     
    18. Sergio Perez
      Red Bull
19. Esteban Ocon    
  Alpine    
    20. Guanyu Zhou
      Stake

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: