DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button és Alonso is balesetbe keveredett

A pilóták ugyan az idei legerősebb formát tapasztalták a McLarentől, ám mégsem tudták teljesen élvezni ennek előnyeit, miután mindkettőjüknek nekikoccant egy riválisuk a versenyen.

Fernando Alonso járt rosszabbul, hiszen a rajt után sok időt vesztett a Felipe Nasrrel és Pastor Maldonadóval való ütközés során, ráadásul még a büntetést is ő kapta az esetért, noha szerinte a Sauber pilótája volt a hibás.

„Jó, hogy búcsút inthetünk 2015-nek, mert ez egy nagyon kemény és eredményekben gyenge szezon volt számunkra. Olykor balszerencsések is voltunk, amire jó példa a tegnapi defekt. Ma pedig azzal kezdődött a versenyem, hogy áthajtásos büntetést kaptam azért, mert egy másik autó nekem jött hátulról, ami meglehetősen egyedi dolog” - célozgatott Alonso, majd még élesebb kritikákkal folytatta.

Dppi_00115020_550



„A sportnak gondoskodnia kell arról, hogy értelmes döntéseket hozzon. Vegyük például az autók hangját, ami nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy egyre kevesebb rajongó van a lelátókon. Más sorozatokban, mint a WEC-ben vagy a MotoGP-ben nem tapasztalok ilyen jelenséget, hiszen azok sokkal szórakoztatóbbak, mint a mi kategóriánk. Szóval sok mindennek utána kellene nézni.”

Jenson Buttont a bokszban érte utol a baj, amikor a Williams túl korán kiengedte Valtteri Bottast, így a finn hátulról nekiütközött, mielőtt a brit beállt volna csapatához. Az így defektessé vált gumit szerencséjére éppen lecserélhették, noha a hátsó vezetőszárny egy elemén is keletkezett kisebb sérülés.

„Láttam, hogy ki fogják engedni, amit ugyebár nem igazán kellett volna megtenniük, hiszen éppen érkeztem. Már vártam is a koccanásra, ami meg is jött” - ecsetelte Button. „A srácok is eléggé megijedtek, amikor ezek után beálltam eléjük, és veszítettünk is ott némi időt.”

„A pályán a védekezés elég jól ment, és még egy Williamst is megelőztem, szóval jó szórakozás volt. Előzőleg nem gondoltuk volna, az egyenesekben magunk mögött tudunk majd tartani másokat, de mégis sikerült.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: