DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Ki akarom élvezni a pillanatot

A német F1-es versenyző komoly fölénnyel szerezte meg a pole-t csapattársa és Kimi Raikkönen előtt, így nem csoda, hogy amíg ő majd kiugrott a bőréből, Hamilton rezignáltan nyilatkozott az időmérő után.

A 2015-ös szezon utolsó időmérő edzésén némileg módosult az idén megszokott felhozatal, hiszen a már Q1-ben kizúgó Sebastian Vettel helyett a másik Ferrarival köröző Kimi Raikkönen szerezte meg a harmadik pozíciót a két Mercedes mögött - Nico Rosberg természetesen mosolyogva értékelte idei hetedik, zsinórban hatodik pole-pozícióját, Lewis Hamilton arcán viszont látszott, hogy kevésbé örül társa sikerének.



„Korábban is közel voltunk egymáshoz, ahogyan most is, csak pillanatnyilag én vagyok a gyorsabb” - hangzott Rosberg szájából a részben Hamilton felé irányuló mondat. „Nagyon elégedett vagyok, és szeretném kiélvezni a pillanatot. Először is szeretném megnyerni a futamot, mert az nagyon jó érzés, ami jó okot adna a csapatnak az ünneplésre vasárnap este.”

Hamilton komoly különbséggel, 377 ezredmásodperccel maradt el csapattársától a Q3 végén. „Nem tudom mi történt. Igazából egész hétvégén küszködtem az autóval, de keményen dolgoztunk azon, hogy változtassunk rajta. Le is kellett szedni valamit róla, de Nico egyszerűen gyorsabb volt, és nagyon jól dolgozott a Q3-ban” - mondta a brit.

Az interjúk alatt szokásosan kedvetlen és feszengő Raikkönen Sergio Perez elől happolta el a harmadik helyet az időmérő végén. „Az autót egész hétvégén remekül tudtam kezelni, s a köreim bár sokszor jónak bizonyultak, mégsem voltak kimagaslóak. Tudtam, hogy van mit rajta javítani, egy kicsit szerettem volna jobbat autózni, és úgy látszik elég volt. Viszont még így is messze vagyok attól, amire a mellettem lévők képesek” - tette hozzá a finn pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: