DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Massa rövidebb versenyhétvégén csinálna többet

Felipe Massa is azon F1-es pilóták közé tartozik, akik szerint nyugodtan nélkülözhető lenne a versenyhétvégék pénteki napja. Úgy gondolja, minden edzést le lehetne bonyolítani szombaton.

Pár hete ismét felmerült a futamhétvégék hosszúságának kérdése, amikor az elmúlt néhány verseny, különösen pedig az USA Nagydíj péntekjét szinte teljesen lenullázta a viharos időjárás. A versenyzők közül egyre többen támogatnák azt az ötletet, hogy a pénteket kivegyék a menetrendből, és csak szombaton kezdődjön a pályán való küzdelem a Formula-1-es mezőny számára.

Dppi_00115018_807



Egyesek - például Nico Hülkenberg - úgy gondolják, hogy ezzel együtt az edzésidő is csökkenthető, hiszen az időmérő előtt rendezett jelenlegi négyórányi gyakorlás jelentős részét zavartalan körülmények mellett is a garázsban töltik a pilóták. Massa szerint azonban jobb lenne, ha megmaradna a mostani időtartam, sőt, valahogy el kellene érni, hogy az autók még több időt töltsenek a pályán a sűrített hétvége során.

„Nekem nem lenne gondom a péntek száműzésével. Péntekenként egyébként sem történik semmi, különösen akkor nem, ha rossz az idő” - utalt a Williams pilótája az utóbbi nagydíjak tapasztalataira.

„Az mindenesetre jobb lenne, ha egyidejűleg több autó körözne a pályán. Szombat délelőtt lefuthatnánk a szabadedzéseket, aztán délután pedig az időmérőt. Szóval a verseny kivételével minden szombaton történhetne. Ha pedig gondot okoz az időjárás az első napon, akkor az időmérőt áttolhatnánk vasárnapra. De ilyen csak nagyon ritkán fordulna elő, ha egyáltalán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: