DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Névtelen motor mentheti meg a Red Bullt?

Az elmúlt hetekben számos különböző megoldás merült fel a Red Bull F1-ben tartására, de még mindig van új a nap alatt: ráadásul ez a megoldási javaslat egészen hihetőnek tűnik...

Miután a McLaren úgy tűnik, hogy megakadályozza a Red Bull-Honda-üzletet, a Mercedes és a Ferrari erőforrásai pedig elérhetetlennek bizonyulnak az energiaitalosok számára, az olyan elrugaszkodott ötletek mellett, mint például a V8-asok visszahozása, egyetlen reálisnak tűnő alternatíva maradt: a kibékülés a Renault-val – amiről viszont több kulcsszereplő is úgy nyilatkozott, hogy (szinte) lehetetlen.

redbull_cs



Persze azt már megszokhattuk, hogy a megfelelő paraméterekkel a Formula-1-ben a lehetetlen könnyedén lehetségessé válhat, s úgy tűnik, hogy most is ez a helyzet. Van ugyanis egy egyszerű megoldás arra, hogy a Renault-nak ne kelljen a nevét adnia a Red Bull további szerepléséhez: még pedig az, ha csak motort adnak, a nevet viszont nem. A motorsport.com értesülései szerint elképzelhető, hogy a franciák hajlandóak motort adni a Milton Keynes-iek számára úgy, hogy a konstruktőr hivatalos nevében nem szerepel a Renault szó.

Az elmúlt időben nem láthattunk ugyan ilyesmit, hosszú ideig viszont teljesen megszokott volt az „átkeresztelt” motorok jelenléte a Formula-1-ben. A Sauber közel egy éven át szerepelt Petronas néven futó (kissé átalakított) Ferrari-erőforrásokkal, a Benetton tuningolt Renault-motorjának évekig a Playlife divatmárka adta a nevét, míg 2001-ben a Minardi az European, a Prost pedig az Acer nevét viselő erőforrásokkal szerepelt.

A Red Bull még nem kommentálta az értesülést, Christian Horner viszont Mexikóban sejtelmesen annyit mondott, hogy nincs ugyan sok lehetőségük, de nem az az egyetlen, hogy Red Bull-Renault-ként folytatják...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: