DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bejelentette Grosjean csapattársát a Haas

Magyar idő szerint szombat hajnalban végre fény derült az F1-es mezőnyhöz jövőre csatlakozó Haas istálló teljes 2016-os felállására. A második versenyző személye aligha ért bárkit is váratlanul.

Végre teljessé vált a Formula-1-be 2016-ban megérkező Haas F1 Team felállása. Romain Grosjeant már egy hónapja bejelentette az amerikai istálló, a második pilóta kilétét azonban sokáig titokban tartották. Pontosabban csak tartották volna, hiszen szinte biztosra vehető volt, hogy az Esteban Gutierrez, Jean-Eric Vergne párosból kerül ki a Lotustól érkező francia kollégája.

Gutierrez_DPPI



Azzal, hogy a Haas már a múlt héten közölte, hogy a most hétvégi Mexikói Nagydíj helyszínén jelentik be a második versenyzőjüket, szinte biztossá tették, hogy a Ferrari tesztpilótájaként tevékenykedő Gutierrezre esett a választásuk.

Nos, nem okozott meglepetést a magyar idő szerint szombat kora hajnalban sorra került sajtótájékoztató, ott ugyanis valóban a fiatal mexikói volt jelen, ezzel pedig végre hivatalossá vált, hogy jövőre a Grosjean, Gutierrez duóval vág neki az F1-es kalandnak az alakulat.

A 24 éves mexikói versenyző 2013-ban mutatkozott be a Saubernél, ahol összesen két szezont húzott le, mielőtt a 2015-ös szezonra ülés nélkül maradt. Gutierrez a Ferrarinál kötött ki tesztpilótaként, a maranellóiak erőforrását használó Haashoz való igazolásával pedig nem titkolt célja, hogy rövidesen a patinás istállónál kapjon lehetőséget állandó versenyzőként is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: