DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lauda: Rosberg bajnok lesz, ha…

Több mint 73 pontos lemaradása ellenére a Mercedes elnöke továbbra is lát esélyt Rosberg vb-címére – de csak akkor, ha Hamilton hazamegy. A versenyző a konstruktőri bajnokságnak nem tud őszintén örülni.

Az Orosz Nagydíjon jó esély látszott arra, hogy Nico Rosberg végre ismét erős versenyhétvégét fusson, és egy futamgyőzelemmel csökkentse lemaradását Lewis Hamiltonhoz képest. Ezzel szemben egy szokatlan műszaki hiba miatt fel kellett adnia a versenyt, a ponttáblázatban pedig visszaesett a harmadik helyre, 73 ponttal Hamilton mögé, aki már a soron következő hétvégén, Austinban világbajnok lehet.

„Megnyerhette volna a mai versenyt, 25 pontot elveszíteni nehéz dolog” – mondta el Niki Lauda a Reuters hírügynökségnek vasárnap. Az osztrák pilóta csak egyetlen forgatókönyvet tud elképzelni, amely Nico Rosberg világbajnoki címéhez vezetne. „Matematikailag elérhető, de csak akkor, ha Lewis visszavonul és hazamegy.”



A 8. körben kieső Rosberg nem dolgozta fel könnyen kiesését. „Nehéz, rendkívül nehéz. Idejönni, parádés hétvégét futni az időmérővel, rajttal és mindennel terv szerint, aztán így elveszíteni, ez nagyon kemény” – mondta, de hozzátette, az eset nem fogja megtörni őt. „Sosem jelentett problémát, hogy felálljak a padlóról. Mindig is működött, visszajöttem, elfelejtettem az elmúlt hetet, és tanultam belőle.”

„Realistának kell lennem, mert sok pontról van szó. De nem változik a hozzáállásom. Továbbra is a maximumra törekszem, fejben elkötelezett vagyok emellett. Természetesen csalódást keltő, mert szerettem volna lefaragni a különbségen ma, de mindenesetre a következő versenyen nyerni szeretnék. Jelen pillanatban ez a cél.”

Szocsiban a Mercedes bebiztosította a konstruktőri világbajnoki címet, ennek azonban Rosberg nem képes őszintén örülni, árulta el az Autosport lapnak. „Nem, sajnos nem tudok. Furcsa módon történt. Holnapra átjön az érzés, amikor azt látom, hogy mindenki ünnepel, de ez egy ilyen nap” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: