DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mercedes: Két edzés, két pilóta, 34 kör

Ennél kevesebbet nehéz lenne úgy teljesíteni egy pénteki F1-es napon, hogy semmiféle probléma nem sújtja az istálló egyik autóját sem: a Mercedes terveit is keresztülhúzták a történtek.

A Mercedes két versenyzője a péntek délelőtti rövidített edzésen 25, a délutáni esős gyakorláson pedig 9 kört teljesített összeadva – ráadásul utóbbin egyetlen gyors kört sem futott se Rosberg, se Hamilton, akik a 2., illetve a 7. helyen zárták a délelőttöt. Nem csoda, hogy egyik versenyző sem volt különösebben elégedett a történtekkel...

„Ez nem volt valami hasznos nap” – kezdte Rosberg az értékelést. „Először is ott volt a probléma a takarítójárművel, mely üzemanyagot folyatott a pályára, délután pedig jött az eső, szóval nem tudhattunk meg túl sokat. Csak pár próbarajtot hajtottam végre, és kipróbáltam néhány vizes beállítást, ám szombaton és vasárnap száraz idő lesz, szóval nem lett volna értelme továbbmenni. A harmadik edzésbe kell mindent besűríteni, ebben az egy órában kideríteni mindent, ami komolyabb kihívás lehet e hétvégén, hiszen a Ferrari fenyegetést jelenthet ezen a pályán.”

hamilton_szocsi_cs



Lewis Hamilton, aki ma mindössze 13 kört tett meg, szintén nem volt túl lelkes az edzés után: „Ma csak ültünk és vártunk... Figyeltünk, és abban bíztunk, hogy eláll majd az eső. Némi információt tudtunk gyűjteni egy szárnyról és az egykörös tempóról, de ennél többet nem tudtam meg. De így sem aggódom, hiszen mindenki ebben a csónakban evez, remélem, hogy holnap és vasárnap jobb időnk lesz. Magabiztosan várom a hétvége további részét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: