DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel: Szocsi más lesz, mint Szingapúr

A Ferrari német pilótája nem hiszi, hogy meg tudják ismételni a néhány héttel ezelőtti futamon látott teljesítményüket. Persze akkor sem lenne csalódott, ha mégis megnyerné az F1-es Orosz Nagydíjat.

Szeptember közepén mindenkit megdöbbentett a Mercedes váratlan szingapúri gyengélkedése, amelyet az idei trendeknek megfelelően a Ferrari és Sebastian Vettel használt ki a legjobban: a német a pole-ból indulva szerezte meg harmadik győzelmét a 2015-ös szezonban. A címvédő gárda főként a gumikat nevezte meg a váratlan és drasztikus visszaesés fő okának, s mivel a Pirelli ugyanúgy a lágy és a szuperlágy összetételű abroncsokat viszi el Szocsiba, mint tette azt a Szingapúri Nagydíj esetén, felmerült a lehetősége annak, hogy a Suzukában aratott kettős győzelmük után újfent a középmezőnybe süllyedhetnek Hamiltonék.

Vettel_Szingapúr_Ferrari_1



Vettel szerint azonban ez nem így lesz: „Úgy vélem, nagyon másképp fognak alakulni a dolgok” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok, akinek szavait az F1i.com szakoldal idézi. „Nyilvánvaló, hogy ez egy teljesen eltérő pálya, és nem hiszem, hogy a gumikeverékeken kívül lenne más hasonlóság, de ha az eredmény is ugyanaz lesz, azt sem fogom bánni” – jegyezte meg viccesen a német.

A Ferrari pilótája úgy véli, a tavalyi tapasztalatok alapján komoly kihívást jelenthet az oroszországi hétvége, így fontos lesz, hogy minden összeálljon az edzések során: „Még csak csütörtök van, először a péntekre kell koncentrálnunk, hogy megtaláljuk az alapokat és onnan fejlődhessünk tovább. Úgy gondolom, az időjárás is fontos szerepet fog játszani, hiszen az is lehet, hogy pénteken egyáltalán nem tudjuk majd használni a lágy és szuperlágy abroncsokat” – utalt arra Vettel, hogy az előrejelzések szerint a nagydíj első napján eső várható a térségben.

A bajnokságban jelenleg harmadik helyen álló pilóta nemrég úgy fogalmazott, hogy még nem adta fel a küzdelmet az összetett elsőségért, ugyanakkor elismerte, hogy már 2016-ra is készülnek csapatával: „Egyértelműen abban bízom, hogy jövőre jobb pozícióban kerülhetünk egy még versenyképesebb autóval, de egyelőre még 2015-öt írunk, és hátravan még néhány verseny, ahol jól teljesíthetünk és sokat tanulhatunk a következő szezonra. Természetesen a célunk, hogy végül a bajnoki címért harcoljunk. Nem csinálunk ebből titkot, ez teljesen világos, és ebbe az irányba kell haladnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: