DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: A Haas rossz lóra tett Grosjeannal

A szókimondó ex-F1-es pilóta szerint a francia nem képes arra, hogy felépítse az újonc csapatot - más kérdés, hogy ő anno világbajnokként sem volt képes győztes csapatot faragni a BAR-ból.

A megszűnt Tyrell jogutódjaként 1999-ben, az F1 rögös útján elinduló British Amercian Racing nem csak versenyzőként alkalmazta öt évig a kanadai pilótát, hiszen Villeneuve mint részvényes is próbálta előrébb tolni csapata szekerét. Más kérdés, hogy nem sikerült: 11 győzelemmel és egy diadallal a háta mögött mindössze 2 dobogós helyezésre futotta a brackley-i alakulattal, hogy aztán egy év szünet után újabb két évet lébecoljon a legjobbak között.



A hamarosan a Formula-E-ben debütáló, 44 éves versenyző szerint Gene Haas rosszul döntött, amikor leigazolta a Romain Grosjean-t - mondván, a francia alkalmatlan arra, hogy vezére legyen egy újonc gárdának. „Vajon Grosjeanak megvannak a képességei arra, hogy felépítsen egy csapatot? Úgy tűnik, hamar dühös lesz, ha nem a tervei szerint alakulnak a dolgok, ami nem jelent jót, ha az alapokról kezded a csapat felépítését, hiszen frusztrációval jár” - mondta Villeneuve a Motorsport.com-nak. „Úgy vélem, hogy az elmúlt években a Lotusnak sikerült egy kicsit lenyugtatnia, ami remek felkészülésnek bizonyult. De jó, ha győzelmek vannak az ember háta mögött egy új projekt kezdetén, hiszen csak így lesz hiteles a csapat.”

A kanadai úgy véli, hogy a Haasnak nehezebb lesz a kezdet, mint az előzetesen remélik a csapatnál. „Alapjaiban nagyon nehéz az újak helyzete, hiszen mielőtt valaki csatlakozna az F1-hez, nem fogja fel, hogy milyen nehéz idők várnak rá. Biztosan remekül felkészültek, de minden csak akkor derül majd ki, amikor pályára lépnek. Nagyon sokan próbálkoztak már, és megdöbbentek, amikor bemutatkoztak, de úgy tűnik, hogy ők (a Haas) megfelelő módon közelítik meg a csatlakozást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: