DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ecclestone: Idén eladhatjuk a Formula-1-et

Tulajdonost válthat az F1 mögött álló holdingvállalat. A sportág első embere, Bernie Ecclestone maga ismerte el, hogy több komoly érdeklődő tett ajánlatot, az adásvételre pedig már idén sor kerülhet.

A Formula-1 tulajdonosaként legtöbbször a CVC Capital Partners céget emlegetik, valójában azonban ők csupán a legnagyobb részesedéssel rendelkeznek: 35,5 %-os tulajdonjoguk van a sportág mögött álló holdingban. Ecclestone nevén 5,3 % áll, további 8,5 % viszont családi cége, a Bambino Holdings kezében van. A maradék részesedés befektetési cégeké, bankoké. Bernie Ecclestone egy telefonos interjúban elismerte, hárman is érdeklődnek az iránt, hogy többségi részesedést vásároljanak.



„Tulajdonosaink pozíciója jelenleg az, hogy rövidesen meg akarnak szabadulni részvényeink bizonyos részétől, ha nem egészétől” – idézi Ecclestone-t az Autosport, aki valószínűleg a CVC-re célozhat ezzel. Már korábban felmerült, hogy a vállalat túl akar adni tulajdonrészén. Nyáron Ecclestone a motorsport.com-nak úgy fogalmazott, a CVC ügyfelei pénzét fekteti be vállalkozásaiba, amelyet egy idő után vissza kell adnia nekik, a határidőt már így is többször meghosszabbították.

„Nagy az érdeklődés, és azt mondanám, hármuknak is komolyak a szándékaik. Meglepődnék, ha közülük egy nem vásárolna nagyon rövid időn belül” – folytatta Ecclestone, aki, mikor rákérdeztek, mennyi időn belül jöhet létre a tranzakció, így felelt: „Ebben az évben.”

Idén nyáron merült fel, hogy a CVC részét egy katari-amerikai vállalkozás veheti meg, amelynek amerikai oldala a Miami Dolphins futballcsapatban is érdekelt. Tavaly a Liberty Global és Discovery Communications neve merült fel, amelyek a világ egyik leggazdagabb embere, John Malone vezetése alá tartoznak. A cégek a Formula-1-ben már részesedést vásároltak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: