DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: A Renault-ra még éveket kellene várni

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, a Renault-nak még 2-3 évet kell várnia arra, hogy versenybe szállhasson a Ferrarival és a Mercedesszel – ők viszont ennél türelmetlenebbek.

A Renault és a Red Bull együttműködése a 2015-ös év végén befejeződik – hiába a közösen megszerzett négy világbajnoki cím, az energiaital-gyárosok a dobogóért szeretnének harcolni, és úgy vélik, ez a francia gyártóval belátható időn belül nem lesz lehetséges. „A motorszabályok változása óta nagyon nehéz világot élünk” – idézi Hornert a Sky Sports F1 weboldala. A csapatfőnök szerint hiányzik a motiváció, hiszen tudják, hogy nem érhetik utol a Mercedest és a Ferrarit.

 Christian Horner



A csapat csak akkor hajlandó részt venni a 2016-os világbajnokságban, amennyiben jövőre Mercedes vagy Ferrari motorral tudnak rajthoz állni – a győzelem ugyanis véleményük szerint kizárólag így elérhető. „Tényleg csak két motor van a pályán, amellyel a futamgyőzelmekért harcolhatsz, és sajnos a Renault csak mögöttük van. Úgy tűnik, legalább két-három évbe telik majd, mire újra versenyképesek lehetnek” – nyilatkozta Horner, majd hozzátette, számukra ez túl sok idő lenne. „Fizető ügyfélként nem engedhetjük meg magunknak, hogy ennyi ideig várjunk.”

A Red Bull bízik benne, hogy hamarosan megoldást találnak a problémáikra, ugyanis nem szeretnének lemaradni a fejlesztésekkel – jelenleg két motorgyártóval is tárgyalnak, azonban a megbeszélések nem mennek zökkenőmentesen. A Mercedesnél Toto Wolff korábban úgy nyilatkozott, nem szeretnének erőforrást adni az osztrák csapatnak, a Ferrari pedig a 2015-ös aggregát továbbfejlesztett változatát bocsátaná rendelkezésükre, amit az energiaital-gyárosok egyáltalán nem fogadnának el. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: