DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Palmer: Csak a versenyzői ülést fogadom el

Jolyon Palmer, a Lotus tartalékpilótája nem szeretne további egy évet jelenlegi pozíciójában eltölteni: ha nem kap versenyzői ülést, elhagyja jelenlegi csapatát és minden bizonnyal az F1-et is.

A 2014-es év GP2-es bajnoka idén néhány alkalommal Romain Grosjean autójába ülhetett a pénteki szabadedzéseken – miután a Haas hivatalosan is bejelentette, hogy a francia jövőre náluk folytatja karrierjét, Palmer akár a teljes 2016-os szezonra átveheti a helyét. A Lotus megerősítette, hogy Pastor Maldonado biztosan náluk marad a következő évre, azonban a másik versenyzőjük kilétéről egyelőre csak találgatások folynak.

 Palmer



„Azt mondanám, hogy versenyzés vagy semmi” – válaszolta Palmer az Autosport azon kérdésére, milyen tervei vannak a 2016-os évre. „Élvezem, amit csinálok – úgy, hogy ezelőtt még nem voltam az F1-ben, nagyon jó volt, hogy ilyen gyakran vezethettem az autót, a csapat részeként sokat tanultam. De egy év után nem gondolom, hogy sokkal többet tudnék elsajátítani azzal, ha még egy szezon alatt ugyanazt csinálnám, ugyanazzal a csapattal. Mindent megteszek, hogy versenyezhessek jövőre. Van esélyem, csak még sok dolog kimenetelétől függ.”

A fiatal pilóta elmondta, minden edzés alkalmával, amikor lehetőséget kap a csapattól, arra törekszik, hogy bizonyítson. „Az emberek tudják a Lotusnál, hogy milyen munkát végeztem eddig, és azt is, hogy mire vagyok képes. Határozottan készen állok arra, hogy versenyezzek az F1-ben. Még idén néhányszor autóba ülhetek majd, ami nagyon pozitív. Minden ilyen alkalom egy lehetőség, hogy megmutassam, mire vagyok képes.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: