DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Minden nagycsapat Verstappent akarja?

Ezt állítja az F1 első embere, Bernie Ecclestone, aki szerint a fiatal holland neve „mindenfajta listán elöl van”. Eközben az sem elképzelhetetlen, hogy az ifjú holland ülés nélkül marad jövőre.

A Red Bullnak és másodcsapatának, a Toro Rossónak továbbra sincsenek motorjai a 2016-os szezonra. A Mercedes már korábban kijelentette, hogy nem ad erőforrást – cáfolják, hogy felső nyomásra meggondolnák magukat –, a Ferrari pedig csak idei motorokat kínálna a következő évre. Bár Bernie Ecclestone kijelentette, minden követ megmozgat azért, hogy a Red Bull a sportban maradjon, nem elképzelhetetlen a csapat kiszállása.

Ezzel pedig négy tehetséges versenyzőjük szorulhat ki a mezőnyből, hiszen a legtöbb 2016-os ülés már gazdára talált, köztük a jelenleg legnagyobb ígéretnek tartott Max Verstappen.



„Max nagyon jót tett a Formula-1-nek. Gyors, ugyanakkor van karaktere, a pályán és azon kívül is” – mondta Bernie Ecclestone a 18. életévét nemrég betöltött hollandról a De Telegraaf lapnak. „A Formula-1 számára hatalmas veszteség lenne, ha egy ilyen tehetség nem férne fel a következő szezon rajtrácsára. Jelen pillanatban a legtöbb élcsapat célba vette őt, és mindenfajta listán elöl van, amelyek arra az esetre szólnak, ha valami valahol megnyílna. Nagy dolgokra számítok Maxtól a jövőben.”

Ha azonban a két versenycsapat elvesztését harmadik autók indításával kompenzálnák, szinte egészen biztos, hogy Verstappen már jövőre valamelyik élgárda kötelékében indulhatna. Ecclestone elmondása szerint valós az esély, hogy megemelik a csapatonkénti autók számát.

„Egyes istállók három kocsit szeretnének. És sok ember van, aki inkább egy harmadik Ferrarit látna, mint egy olyan autót, amely nem versenyképes. A következő hónapban meglátjuk, hogy elindulhatunk-e ebbe az irányba” – mondta ugyanennek a lapnak Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: