DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jó pénzért kiengedték a szingapúri betolakodót

Nem sokáig ült előzetes letartóztatásban az a brit állampolgárságú fiatalember, aki a Szingapúri Nagydíj 37. körében belépett a pályára és megzavarta az F1-es futam folyását.

A hatóságok két héttel ezelőtt, még a futam alatt elfogták Yogvitam Pravin Dhokiát, aki egy a pályabírók számára fenntartott nyíláson mászott be a nézőtérről a pályára, és kezdett el fotókat készíteni az autókról. A hatóságok felajánlották számára, hogy 15 000 szingapúri dollárért cserébe (nagyjából hárommillió forint) szabadlábon védekezhet, ezt viszont akkor nem tudta kifizetni.

489320242



Október másodikán azonban Dhokia mégis kisétálhatott a rendőrség kezei közül, a hírek szerint ugyanis szülei kifizették az óvadékot, így most otthonában, szabadlábon védekezhet az október 16-i tárgyalásig. Utazásra feljogosító dokumentumait azonban le kellett adnia, valamint most is minden nap jelentést kell adnia a központi rendőrállomásnak holléte felől.

A tárgyalás időpontja eredetileg jövő keddre volt kitűzve, de tíz nappal elhalasztották azt. Dhokia (itt egy közeli kép róla) kilátásai azonban továbbra sem jók, valószínűleg elítélik majd az F1-es esemény megzavarása és a versenyzők veszélyeztetése miatt, amiért legfeljebb hat hónap börtönt és további 2500 szingapúri dollár pénzbírságot kaphat - ez az összeg viszont csak hatoda annak, amit óvadékként most le kellett tennie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: