DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button már nem a versenyre koncentrál

A brit F1-es pilótának halvány reménye sem volt arra, hogy továbbjusson az időmérő második szakaszába - nem is bízott benne, sőt, a gondolatai már nem is az Olasz Nagydíjon járnak.

Tipikusan rá jellemző nyilatkozat hagyta el Jenson Button száját az Olasz Nagydíj időmérőjét követően: 2009 világbajnoka beletörődően, mégis pozitívan beszélt elvárásairól - annyi öröme lehet, hogy megverte csapattársát, Fernando Alonsót, de ő mégis két héttel előrébb, már Szingapúrban jár, mondván, a távol-keleti helyszín sokkal inkább feküdni fog a McLaren-Hondának.



Amikor arról kérdezték Buttont, hogy hogyan birkózik meg az ilyen visszaesésekkel, így válaszolt: „Nem tudtuk időben kezelni, úgy vélem, ezt megmutattuk” - idézte Buttont a Motorsport.com. „Az egész csapat figyeli, hogy mit csinálunk, miközben interjúkat adnak, és pozitívnak kell maradniuk, mert nem vagyunk könnyű helyzetben. Nekik is, és nekünk is így kell viselkednünk, csak így tudunk előrelépni a sikerek felé. Úgy tekintünk a helyzetre, hogy rosszabb is lehetne. A következő verseny valószínűleg más történet lesz, és pontokért is harcolhatunk majd.”

Button leggyorsabb Q1-es köre hiába volt „csak” 1,8 másodperccel lassabb, mint a pole-pozíciós Lewis Hamiltoné, nem tudta legyűrni a két Red Bullt a második szakaszba való bejutáshoz. „Az autó egyensúlya megfelelő volt, noha alulkormányzottsággal küszködtem” - mondta Button. „Az első köröm jól alakult, aztán kicsit módosítottunk az első szárnyon, de úgy érzem, hogy kétszer ennyire lett volna szükség a végén. Az autó eleje félre húzott, de hiába sikerült kijavítani, a megfelelő szárnyállással sem tudtunk bejutni a Q2-be. Három tized az előttünk autózóhoz képest nagyon nagy különbség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: