DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ismét tulajdonost válthat a Manor

A magát 2015-ös rajtrácsra küzdő brit együttest jelenlegi tulajdonosa amerikai befektetőknek adhatja tovább, ami akár azt is jelentheti, hogy két amerikai istálló lehet az F1-es rajtrácson.

Egyikük, amelynek érkezéséről biztosan tudunk 2014 óta, a Nascarból ismert Gene Haas istállója, amely a közeljövőben tehet versenyzői bejelentést. Emellett a hírek szerint két üzletember az Egyesült Államokból, Tavo Hellmund és James Carney azon dolgozik, hogy jövőre szintén saját alakulatuk lehessen a királykategóriában.

Hellmund már most otthonosan mozog a Formula-1-ben, ugyanis ő a naptárhoz 2012-ben csatlakozó austini versenypálya egyik atyja – a Mexikói Nagydíj promótereként pedig ötéves szerződést írt alá Bernie Ecclestone-nal.



Portfólióját most egy F1-es alakulattal bővítené, amely a második amerikai gárda lehetne a jövő évi mezőnyben. Hellmund és Carey azonban nem egy önálló csapat felépítésén gondolkodnak, hanem egy jelenlegi gárda megvásárlásán. Úgy tűnik, hogy ez az istálló a sereghajtó Manor lehet, amely mellett szól az érv, hogy jövőre is 28 millió fonttal részesül az FOM pénzdíjaiból.

Az akkor még Marussia néven futó csapat anyagi okok miatt kénytelen volt kihagyni a 2014-es idény utolsó három versenyén, és úgy tűnt, végleg eltűnnek az F1 térképéről, mígnem előbukkant az ír üzletember, Stephen Fitzpatrick, az Ovo Energy cég alapítója, aki megmentette és a rajtrácsra jutatta az alakulatot, előteremtve a működéshez szükséges anyagi forrásokat, ráadásul nyáron több értékes szakember leigazolására is sor került. A planetf1 szerint azonban Fitzpatrick kezdeti lelkesedése alábbhagyott, most pedig szándéka az, hogy üzlettársat találjon, vagy teljesen eladja az istállót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: