DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone fizette ki a Lotus 400 dolgozóját

Az F1 84 éves irányítója korának megfelelően felcsapott Mikulásnak, ugyanis a csapat fennmaradásának érdekében augusztusban ő fizette ki a Lotus 400 munkatársát.

Nem elég, hogy a Magyar Nagydíjra késve érkeztek meg, nem elég, hogy óriási tartozásokat halmoztak fel beszállítóik felé, még tavalyi tesztpilótájuk, Charles Pic is megfenyegette a Lotus csapatát, ezért a felszerelésük csak később indulhatott útnak Monzába. Úgy tűnik, hogy az anyagi nehézségek olyannyira elhatalmasodtak Enstone felett, hogy külső segítségért kellett folyamodniuk.



Ez a segítség mégpedig attól az Ecclestone-tól érkezett, aki év elején még gusztustalannak nevezte a Manor visszatérése körüli hercehurcát - az viszont tény, hogy a Lotus évek óta a mezőny meghatározó szereplője, arról pedig ugye beszélni sem kell, hogy az istálló alapját a korábbi világbajnok gárdák, a Renault és a Benetton képezik.

„Úgy gondoltam, hogy kifizetem a dolgozók bérét, annak érdekében, hogy egyenesbe jöjjenek, s hogy legalább el tudjanak majd jutni Spába és Monzába” - nyilatkozta Ecclestone a brit Times-nak. „De szükségük van arra is, hogy minden rendben menjen a Renault-val” - tette hozzá. A lap tudósítója, Kevin Eason szerint még mindig van esély arra, hogy a Lotus nem lesz ott az Olasz Nagydíjon, bár azt is elmondta, hogy a csapat úton van a Királyi Parkba és „minden az irányításuk alatt van”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: