DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Arrivabene: Monza a mi pályánk is, meg nem is

Hiába készül hazai versenyére a Ferrari, a monzai F1-es hétvégén nem várnak csodát – Maurizio Arrivabene csapatfőnök előre közölte, sajnos nem ők lesznek a favoritok.

A csapat belgiumi versenyhétvégéje nem úgy alakult az olaszok számára, mint ahogyan azt várták volna. A finn pilóta az időmérőn küszködött problémákkal, Sebastian Vettel abroncsa pedig a versenyen durrant szét, így Räikkönen hetedik helyével kellett beérnie a Ferrarinak vasárnap. „Az autó a Belga Nagydíj hétvégéjén egészen jó volt. Hogy ez nem volt elég a legjobb eredményhez, az az időmérős problémákkal áll összefüggésben” – nyilatkozta a 2007-es év világbajnoka.

A finn elmondta, tisztában van vele, hogy jelenleg lemaradásban vannak a Mercedeshez képest, azonban bízik a Ferrari új fejlesztéseiben, amelyet magukkal visznek Monzába. „Ha megnézzük a kvalifikációkat, akkor láthatjuk, hogy a top 10-ben a legtöbb autó Mercedes-motorral köröz. Úgy gondolom, nekik egy kis előnyük van, de nagyon bízunk benne, hogy a hazai nagydíjunkon egy jobb versenyhétvégét teljesíthetünk mi is. Természetesen itt sok az egyenes, emiatt nem lesz egyszerű a dolgunk, de néhány új elemet viszünk magunkkal, amelyek remélhetőleg segítenek minket abban, hogy legalább lépést tartsunk az elöl lévőkkel.”

Arrivabene



Maurizio Arrivabene csapatfőnök azonban kevésbé optimista a hétvégi terveket illetően: „El kell ismernünk, hogy ez a pálya nem passzol annyira az autónkhoz.” A szakember nem szeretné kiábrándítani a szurkolókat, azonban hazudni sem szeretne nekik azzal kapcsolatban, hogy milyen eredményt várnak Monzában. „Természetesen nem adjuk fel a harcot, a tőlünk telhető legjobbat fogjuk nyújtani. De Olaszországban sajnos biztosan nem mi vagyunk a favoritok. Sajnálom, hiszen ez a hazai nagydíjunk, de nem szeretném becsapni a rajongókat – úgyhogy megmondom, mi a helyzet. Szeretnék én is kivarázsolni egy nyulat a kalapból, de ezzel nem számolhatunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: