DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes hosszú távra tervez fiataljaival

Jelenleg két pilóta élvezi a csillagosok támogatását, a DTM-ben versenyző Pascal Wehrlein, és a GP3-ban edződő Esteban Ocon - Toto Wolff mindkettejüknek szeretne egyszer lehetőséget biztosítani.

Ami azt illeti, saját helyükön elég remekül teljesítenek mindketten, ugyanis a német versenyző kétszer nyert idén, szombati győzelmével és Mattias Ekström kicsúszásával átvette a vezetést a pontversenyben Moszkvában, a svéd viszont visszaszerezte az őt megillető pozíciót a második futamon, így Wehrlein jelenleg hat pontra van lemaradva az audis mögött. Esteban Ocon ugyan csak a szezonnyitót nyerte meg a GP3-ban, de az utóbbi öt futamon egyaránt a második helyen végzett, ezzel pedig 28 pontra került a lista élén álló Luca Ghiottótól.



Toto Wolff nem kíván változtatni pilótapárosán a közeljövőben, de mindenképpen szeretné megtartani a Wehrlein-Ocon kettőst, mondván, bármi megtörténhet a következő években. „Nagyon boldogak vagyunk Lewisszal és Nicóval - ezt a felállást nem áll szándékunkban megváltoztatni” - idézte az osztrákot a Crash.net. „De a jövőre is gondolni kell, Pascal és Esteban pedig már bizonyságot tettek tehetségükről.”

„Természetesen Pascalt jobban ismerjük, mert velünk volt az F3-an és a DTM-ben is, valamint tesztelt a Force Indiával.” Wolff hozzátette, hogy túl sok fiatal pilóta akár terhet is jelenthet, majd elmondta, hogy Wehrlein pozíciója biztosabb az Oconénál. „Még nem igazán tudjuk, hogyan fog folytatódni Esteban karrierje. Opciónk van rá egészen a szezon végéig, de ez attól függ, hogyan teljesít a GP3-ban - ami azt illeti, hosszú távon gondolkodunk a pilótáinkkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: