DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren hisz a Honda terveiben

A Honda már felfedte, tervei szerint hogyan szeretné továbbfejleszteni a motort annak érdekében, hogy a McLaren előrelépéseket tehessen az F1-es mezőnyben – árulta el Eric Boullier.

A Honda vezetője, Yasuhisa Arai a nyári szünetben arra tett ígéretet, hogy a Belga Nagydíjon a motorjuk akár a Ferrari szintjén lehet – az ígéretek nem váltották be a McLaren reményeit, a versenyzőknek nem sikerült pontszerző helyre verekedniük magukat. Jenson Button csalódottan nyilatkozott a hétvégét követően, Fernando Alonso azonban élete legjobb versenyének nevezte a belgiumi futamot – a spanyol minden hétvégén elmondja, hogy látszik a fejlődés a csapatnál, csak idő kérdése, hogy mikor tudják ezt rendszeresen pontokra váltani.

 Eric Boullier



Annak ellenére, hogy a Belga Nagydíjon még jócskán le voltak maradva ellenfeleiktől végsebesség tekintetében is, a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier bízik a Hondában és az ígért fejlesztések sikerességében is. „Láthatjuk, hogy a Ferrari nagy előrelépést tett tavaly óta az MGU-H fejlesztésében” – mondta a francia szakember. „Úgy tűnik, hogy a Hondának is van terve arra, hogy egy nagyon jó rendszert hozzon létre a jövő évre.”

A hírek szerint a Belga Nagydíjat követő megbeszéléseken felmerült egy olyan megállapodás lehetősége, amely alapján a következő esztendőben a küszködő motorbeszállítók – mint a Honda és a Renault – kevesebb korlátozással néznének szembe annak érdekében, hogy felzárkózhassanak a mezőnyhöz. Úgy hírlik, ez a lépés akár egy ötödik gyártót is hozhat a Forma-1-be. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: