DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ki léphet fel a Toro Rossótól leghamarabb?

Ha Christian Horneren múlik, akkor még messze a döntés, hiszen a Red Bull F1-es csapatfőnökét mind Max Verstappen, mind Carlos Sainz lenyűgözte az első 20 futamuk során.

A Red Bull juniorprogramja már elfogyasztott jó pár versenyzőt az elmúlt évtizedben, de sikerességét mégis jól jelzi, hogy a Magyar Nagydíj első négy helyezettje is ebből az iskolából került ki. Az energiaitalosoknak tavaly volt először saját nevelésű párosuk, aztán Danyiil Kvjat érkezése folytatta a tendenciát. Eddig úgy tűnik, hogy továbbra sem kell házon kívül nézelődnie Christian Hornernek, aki nagyon meg van elégedve a Toro Rosso pilótáival, sőt, nehéz döntés elé néz, ha utódot keres majd Ricciardo vagy Kvjat számára.




„Mindketten nagyszerűen vezettek idén” – nyilatkozta Horner az Autosportnak. „Az évad csúcspontjai közé tartoznak mindketten, ami megmutatja, hogy ha lehetőséget adunk a fiataloknak, az kifizetődik. Mindenesetre elég nehéz lesz dönteni kettejük között. A programunk kitermelt pár tehetséget az elmúlt években, amit jól jelez, hogy nincs belőlük hiány a két csapatban.”

A Red Bull idei legjobb eredményeit érte el idén a hungaroringi kettős dobogóval, Horner szerint Ricciardo ismét régi fényében tündököl, és Kvjat is egyre jobbá válik. „Úgy kell folytatniuk, ahogyan eddig, egymást hajtva a jobb eredmények felé. A Monacóban látottak példatlannak bizonyultak csapattársak között, hiszen Kvjat feladta pozícióját azért, hogy Ricciardo a dobogóért tudjon harcolni.”

„Az volt a megegyezés, ha ez nem sikerül, akkor Daniel visszaadja a helyet neki, amit meg is tett az utolsó kanyarban. Ez is megmutatta, hogy milyen jól működnek együtt a csapattal, és hogy mindent a csapatért tesznek. Jól kijönnek egymással, hiszen együtt nőttek fel a juniorprogramban, így ismerik a másikat. Kicsi a korkülönbség közöttük, és nagyon erős párost alkotnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: