DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Normál körülmények között nincs esélyünk

A Williams hamar visszaesett a Brit Nagydíjon, azon kívül pedig egyszer sem tudták megszorongatni a Mercedest. A finn F1-es pilóta azt mondja, hogy nincs is esélyük normális körülmények esetén.

Valtteri Bottas nemrég néhány mondat erejéig megemlékezett a Brit Nagydíjról, mondván, okosabb döntéseket fognak hozni, mint akkor – amíg meg tudta volna előzni Felipe Massát, nem engedték neki, amikor zöld utat kapott, ő nem tudott elmenni csapattársa mellett. A finn most azt nyilatkozta, hogy normál körülmények esetén esélyük sincs feltartóztatni Lewis Hamiltont és Nico Rosberget – az más kérdés, hogy az eső nem számít annak, mégis, talán jobban szenvedtek a silverstone-i záporban a verseny végén, mint előtte.



„Egy olyan versenyen, melyen sok minden történik, talán, normál körülmények között azonban nem könnyű” – idézte az ESPN F1-es oldala a finnt azzal kapcsolatban, hogy mikor győzhetik le a Mercedest. A végül szokásos eredménnyel záruló versenyt katasztrofális verseny követte Magyarországon, igaz, Bottasnak még a dobogóra is lett volna esélye, egy verseny végi defekt miatt azonban a mezőny végére esett vissza. Csapattársa, Felipe Massa szerint ez csak egyszeri kisiklás volt a Williams részéről, és ebben a finn is meg tudta őt erősíteni.

„100%-ig biztos vagyok benne, hogy ez egyszeri alkalom volt. A magyar nagyon nehéz versenynek bizonyult, különösen azok után, hogy a Brit Nagydíjon erősek voltunk, és a dobogóért harcoltunk. Meg kell értenünk, mi történt Magyarországon, mert van még egy lassú pálya előttünk, Szingapúr. Ezen kívül azonban sok jó pálya jön még, és biztos vagyok benne, hogy fel fogjuk venni a tempót” – nyilatkozta a 25 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: