DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Renault: Szeptember előtt nincs döntés

A Renault ügyvezető-igazgatója elmondta, hogy F1-es jövőjüket illetően biztosan nem fognak szeptember előtt döntést hozni, mivel nem akarnak elhamarkodottan lépni.

A francia gyártó folyamatosan elemzi, hogy milyen hosszú távú lehetőségeik vannak a jelenlegi motorszállítói szerződésük mellett, amelyet a Red Bull-lal és a Toro Rossóval kötöttek a jövő év végéig. A Renault-nak jelenleg három választási lehetőse van: folytatni a munkájukat motorszállítóként, végleg kiszállni a Formula-1-ből, vagy visszatérni, mint konstruktőr, és felvásárolni a Lotust.

Amíg a Renault F1-es jövője továbbra is a középpontban áll, addig a cég ügyvezető-igazgatója, Cyril Abiteboul kijelentette, hogy nem tesznek elhamarkodott lépéseket. „Nem titok, rengeteget dolgozunk különböző dolgokon, megpróbáljuk versenyképesebbé tenni a motorokat, mivel versenyképes erőforrás nélkül vége a történetnek” – mondta Abiteboul az Autosport.com-nak. „Az is igaz, hogy különböző lehetőségeket vizsgálunk, de nem fogunk azonnali döntést hozni. Ez egy hosszú folyamat, mivel bármi, amiről határozunk, az hosszú távra szól, ezért nem akarunk elsietni semmit. Nem fogunk semmit sem mondani szeptember előtt.”

Cyril Abiteboul



„Messze vagyunk azoktól a feltételektől, amelyek ahhoz szükségesek, hogy meghozzuk a legjobb döntést.” Abiteboul emellett azt is megjegyezte, hogy a Renault-nál nem szabtak határidőt ezzel kapcsolatban. „Bárhogy is határozunk, az jó és hatásos lesz a hosszú távú stratégiánkat illetően. Várni fogunk még egy kicsit, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megfelelően választunk, inkább a jó irányba megyünk, és nem rohanunk olyasmibe, ami helytelen feltételezésen alapul.”

„Jelenleg a Red Bull-lal és a Toro Rossóval van szerződésünk, ami 2016-ig érvényes. Két remek csapat, nagyon igényesek, de jó munkát akarunk végezni, amilyen hamar csak lehetséges, hogy elégedettek legyenek. Szóval ez ad nekünk egy kis időt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb tervünk van arra az esetre is, ha úgy döntünk, valami mást csinálunk.”

„Szóval, ahogy azt már elmondtam, nem rohanunk, meglátjuk, hogy merre tartanak a dolgaink, de azt elmondhatom, hogy a Renault-nál nem csak a Formula-1-en dolgozunk. Sok nagyon izgalmas projektünk fut még, és ezekre is koncentrálok. Egyértelmű, hogy a Renault-nak megvan minden szándéka arra, hogy elkötelezettek maradjanak, és továbbra is nagy szerepet töltsenek be a motorsportban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: