DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Berger: A Ferrari nem áll készen a bajnoki címre

A korábbi F1-est őszintén meglepte a Ferrari idei formája a tavalyi gyenge szezonhoz képest, egyelőre azonban nem tartja reálisnak, hogy Vettel vb-címért harcoljon a Mercedes ellen.

Az osztrák Gerhard Berger két különálló időszakban volt a Ferrari versenyzője, előbb 1987 és 1989 között, majd 1993-tól 1995-ig. Sajnos a maranellói csapat legnehezebb F1-es periódusait élte ezekben az években, így neki egyszer sem volt esélye bajnoki címért harcolni az istállóval. A Magyar Nagydíj megnyerése ellenére úgy véli, első szezonjában még Sebastian Vettel sem fog.

„Nagy előrelépést tettek meg az előző évhez hasonlítva, amire nem számítottam” – kezdte elismeréssel Berger a La Gazzetta dello Sportnak. Az 55 éves osztrák korábban Vettel csapatfőnöke volt a Toro Rossónál. „Mindig is úgy gondoltam, hogy tökéletesen illene a Ferrariba. Német mentalitása van, nagyon összeszedett, keményen dolgozik. És mindenekfelett egy győztes. De megismétlem: nem számítottam arra, hogy a Ferrari már ebben az évben nyerni fog.”



„Mindkét versenyző nagyon jól kezdte a futamát. Akkor úgy gondoltam, esélyesek az egy-kettőre. Nagy rajt, hibák nem voltak, és nem azért vezettek, mert a Mercedesnek problémái adódtak, hanem mert a Ferrari gyors volt. Sajnos Kimi Raikkönennek technikai hibája volt, de a csapat briliáns munkát végzett. Meg vagyok róla győződve, hogy Maurizio Arrivabene tökéletesen végzi a feladatát, Maranellóban pedig ismét jó atmoszféra uralkodik” – dicsérte meg a csapatvezetőt, akinek első szezonja főnökként igen meggyőzően alakul.

Mindazonáltal Berger Mika Hakkinentől eltérően úgy gondolja, a bajnoki cím túl nagy falat lenne a csapat számára. „Úgy gondolom, hogy a Ferrari a helyes úton jár, de a Mercedes továbbra is erősebb náluk. Ahhoz azonban nem fér kétségem, hogy a Ferrari lépésenként csökkenti a különbséget. Remélhetőleg a szezon végén még közelebb kerülnek a Mercedeshez, jövőre pedig még egy lépcsőfokot megtesznek, és egyenlő ellenfélként harcolnak velük” – közölte reményeit Berger.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: