DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem lesz nyári szünet a Hondánál

Hiába a kéthetes gyárleállás, a Honda F1-es motorgyártó részlege minden egyes percet ki akar használni arra, hogy még erősebb erőforrásokkal lássák el a McLarent a szezon második felére.

Talán csak a Red Bull-Renault tengelyen történt szóváltások kapcsán jelent meg több hír a sajtóban, mint a McLaren és a Honda nehézségeiről, ám a Magyar Nagydíjat követően úgy tűnik, talán pozitív fordulatot vehet az idén újjáélesztett kapcsolat. A csapat a Hungaroringen 12 pontot gyűjtött, és először zárt mindkét autójával a top10-ben idén, ami joggal töltheti el kellemes érzésekkel mindkét felet. A Honda sportfőnöke, Yasuhisa Arai egyenesen odáig ment, hogy most kezdődik csak el igazán a 2015-ös szezon – nem csak az eredmények, hanem a megtalált megbízhatóság miatt is.



„Ebben a szezonban először zártunk mindkét autónkkal pontszerző helyen, ez az év most kezdődött el igazán” – nyilatkozta Arai az Autosportnak. „Egy nagyobb erő segített rajtunk, nagyon, nagyon szerencsések vagyunk.” A japán elégedett volt azzal, hogy a vörös-fekete autók hogyan teljesítettek a hétvége folyamán, még annak ellenére is, hogy Fernando Alonsót elektronikai hiba hátráltatta az időmérő során. „Szombaton nagyon csalódott voltam, de ez vasárnap megváltozott, és kellemes helyzetbe kerültünk. Remek napunk lett, Fernando egyszerűen fantasztikus versenyző. A hétvége folyamán az erőforrásból származó adatokkal nem volt semmi probléma azt a kis szombati bakit kivéve – de most már minden tökéletes.”

Minden F1-es csapat kénytelen lesz két héte bezárnia gyárait augusztusban, de Arai szerint ez nem gátolja meg a Hondát abban, hogy tovább dolgozzanak a fejlesztéseken. „Minden rendben van az irányítási oldalon, Spára és Monzára, a két erőpályára pedig nagyobb teljesítménnyel készülünk” – utalt arra a Honda főnöke, hogy 45 lóerős javulást várnak nyár végétől. „Az élen akarunk harcolni, ezért üldöznünk kell a többieket. Nem lesz szünetünk – jó nyár vár ránk, de nem nevezném vakációnak. Noha a csapatok leállnak, mi továbbra is keményen fogjuk nyomni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: