DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Népszerű futamok: Élmezőnyben a Hungaroring

A három brit lap által indított nagy F1-es közvélemény-kutatás kellemes meglepetést hozott a számunkra: a 35 ezer rajongó legnépszerűbb futamai közé a Magyar Nagydíj is befért.

Az Autosport, az F1 Racing és a Motorsport News közös közvélemény-kutatásán, melyet több mint 35 ezer rajongó töltött ki, többek közt a legnépszerűbb F1-es futamot is megválasztották. Az aligha meglepő, hogy az első három helyen csupa olyan helyszín végzett, melyek jellemzően kaotikus futamokat hoznak, majd következik a jelenlegi naptár két legnagyobb tradícióval bíró futama, s a „mezőny” első harmadába a Magyar Nagydíj is befért.

hung_rajt_15



 

Az első helyen toronymagasan a Belga Nagydíj végzett a szavazatok 36 százalékával – ennél biztosabb jele nem kell annak, hogy Spának meg kell, hogy maradjon a „bérelt helye” a naptárban. Második lett a Monacói Nagydíj 14,3 százalékkal, míg a harmadik pozícióba a Kanadai Nagydíjat tették a szavazók 8,9 százalékkal. A Brit Nagydíj 8,2, az Olasz GP pedig 6,9 százalékot kapott, ezt követte a Magyar Nagydíj a szavazáson.

A teljes sorrend:

1 Belgium
2 Monaco
3 Kanada
4 Nagy-Britannia
5 Olaszország
Nincs kedvence
7 Magyarország
8 USA
9 Brazília
10 Japán
11 Szingapúr
12 Ausztrália
13 Abu Dhabi
14 Ausztria
15 Bahrein
16 Spanyolország
17 Malajzia
18 Kína
19 Oroszország
20 Mexikó

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: