DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Toro Rosso: Meglehet az ötödik hely

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost biztos abban, hogy az istálló képes elérni a célját, ami nem más, mint az F1-es világbajnokság ötödik helye, főleg Max Verstappen kimagasló eredménye után.

Verstappen a kilencedik helyről jött fel a negyedikre a múlt hétvégi drámai Magyar Nagydíjon, ezzel pedig csapata az összetett hetedik helyére lépett elő, megelőzve a Saubert. Mivel a Lotus csak négy pont előnnyel áll a hatodik helyen, a Force India pedig további néggyel az ötödiken, Franz Tost reménykedik benne, hogy mindkét csapatot maguk mögé tudják utasítani a szezon második felében.

„A Toro Rossónak évek óta most sikerült újra ilyen jó helyen zárnia a futamot, mivel Max a negyedik helyen végzett. Nagyszerűen vezetett, és igazán jó teljesítményt mutatott, a gumikkal jól bánt, és mindent ellenőrzés alatt tudott tartani” – nyilatkozott elismerően Tost.

P-20150619-00287_HiRes JPEG 24bit RGB_resize



„Sajnos Carlosszal technikai gondunk akadt, ami a csapat részéről származott, másképp ő is pontszerző helyen zárhatott volna. Így is csökkentettük a hátrányunk a közvetlen kihívóinkkal szemben, és úgy gondolom, még mindig elérhetjük a célunkat, ami nem más, mint a szezon végén az ötödik helyen zárni.”

A Toro Rosso eddigi legjobb összetettbeli eredményét 2008-ban érte el, amikor a hatodik helyen zártak, ám akkor egy győzelmet is tudhattak a nevük mellett, amit Sebastian Vettellel értek el az Olasz Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: