DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Ricciardo: Megszorongatom Vettelt holnap

A Red Bull ausztrálja tavalyi csapattársa mögül, a negyedik rajthelyről kezdi meg a holnapi Magyar Nagydíjat. Bízik benne, hogy meg tudja szerezni szezonja első dobogóját.

Daniel Ricciardo két ízben, Malajziában és Monte-Carlóban már indulhatott a negyedik rajthelyről: a Red Bull utóbbi hétvégén teljesítette legerősebb 2015-ös versenyét. A Hungaroring, ahogyan az energiaitalos csapat várta is, szintén kedvez az RB11-eknek. Bár Ricciardo pénteki programját épp hosszú etapja elején rövidítette meg egy motorhiba, bízik benne, hogy a nagydíj végén eddigi legjobb eredményét ünnepelheti.

„Azt gondolom, hogy van esélyünk, igazán hiszem benne. A Ferrari messzire le volt maradva tegnap, alacsony és magas üzemanyagszinten is, ezért igazán nehéz megítélni, hol állnak, hiszen ma nyilvánvalóan jóval többet mutattak meg” – idézi a motorsport.com a Magyar Nagydíj tavalyi nyertesének nyilatkozatát, aki csupán 0,035 másodperccel kapott ki Vetteltől. Mögüle, az ötödik helyről Kimi Raikkönen indul a másik Ferrarival.



„A mi hosszú távú tempónk igazán szemrevaló volt, ezért magabiztos vagyok, hogy meg fogjuk szorongatni őket holnap. Úgy gondolom, erős versenyünk lesz. Az igazat megvallva őszintén boldog voltam az edzéssel. Szoros volt, azt gondoltam, hogy a köröm elég jó, a mérnökömtől pedig arra számítottam, hogy azt közli, bejutottam a top 3-ba. De fél tizedmásodperccel Seb jobb volt. Bár adódott néhány problémám ezen a hétvégén, csapatként eddig ez alakult a legerősebben számunkra.”

Ricciardo csapattársa, az edzéseken szintén erősen teljesítő Danyiil Kvjat hetedik helyet szerzett, őt Ferrarik helyett a Williamsek fogják közre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: