DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Kvjat: A Hungaroring nem az F1-nek való

Bár a Magyar Nagydíj helyszíne a várakozások szerint kedvezni fog a Red Bullnak, a csapat orosza nincs kibékülve a mogyoródi versenypályával. A 30. születésnapját ünneplő létesítményt elavultnak érzi.

A korábban négy bajnoki címet nyerő energiaitalos istálló Monacóban érte el idei legjobb eredményét, negyedik és ötödik helyet – máshol a maximumuk hatodik pozíció volt –, a Hungaroringet pedig sokszor épp a hercegség aszfaltcsíkjához hasonlítják alacsony sebessége és keskenysége miatt. Daniel Ricciardo tavalyi három győzelmének egyikét érte el a pályán, Danyiil Kvjat azonban nincs oda a Magyar Nagydíjért, habár azt elismeri, versenyzői szemmel komoly kihívást jelent teljesíteni.

„Igazán élveztem itt vezetni a Formula Renault 2.0-ban, de talán egy kissé szűk a modern F1-es kocsik számára” – idézi a crash.net Kvjatot, aki hungaroringi bemutatkozásán 15. helyet ért el a Toro Rossóval tavaly. „A kvalifikáción kénytelen vagy a limitet feszegetni, a határon táncolsz, és nincs időd megpihenni.”



„Úgy gondolom, ez a pálya legnagyobb jellegzetessége, hogy egészen nagy kihívást jelent. Helyesen kell megérkezned a kanyarcsúcspontokra, az ívválasztásban nem követhetsz el hibákat. Egészen nehéz hibátlanul megoldani, de én szórakoztatónak tartom. A Formula Renault 2.0-ben pole-ból indultam és nyertem 2012-ben, a GP3-ban pedig dobogóra álltam a főversenyen, tehát egészen jó emlékeim vannak a versenyzésről itt.”

Az utóbbi futamok erős eredményeivel Kvjat a ponttáblázat 8. helyére jött fel 27 egységével. Előtte csapattársa, Ricciardo tartózkodik 36, mögötte Nico Hülkenberg 24 ponttal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: