DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Nincs időnk egyéniségnek lenni

A régi idők pilótáinak jóval kevesebb munka szakadt a nyakába, ezért is tűnhetnek érdekesebb karakternek, mint a maiak – szállt be Sebastian Vettel is az F1-es egyéniségekről szóló vitába.

Mostanában újra előkerült a kérdés, vannak-e egyáltalán igazi karakterek a Formula-1-ben. Egyesek Lewis Hamiltonnal hozakodnak elő, aki szembetűnő öltözködésével és szokásaival, nyilvános megjelenéseivel, zenészekből és celebekből álló ismeretségi körével senki máshoz sem hasonlítható a mezőnyből. Az ellenpélda éppen Sebastian Vettel, aki magánéletét igyekszik a lehető legjobban elrekeszteni a figyelő szemek elől. A paddockban pedig, mint egy megszólalásban kifejtette, lényegében nem jut ideje arra, hogy eleget mutasson személyiségéből.



„A múltban a versenyzők nyíltak tudtak lenni, mivel kevesebb volt a teendőjük” – magyarázta Vettel az olasz Rai televíziónak, miért tűnik úgy, hogy néhány évtizeddel ezelőtt izgalmasabb személyiségek alkották a rajtrácsot. „Nem mondom azt, hogy lusták voltak, egyszerűen kevesebb volt kötelességük volt. Azok a napok már elmúltak, amikor kiszálltál az autóból, rágyújtottál egy cigire, odavetetted a szerelőknek, hogy ’legyen gyorsabb a kocsi’, aztán pár csinos lánnyal találkoztál a hotelban.”

„A versenyzőknek szinte nincs is idejük arra, hogy nyíltabbak legyenek. Alig jut időnk pihenni is. De nem gondolom, hogy ez a Formula-1 kifejezett problémája lenne. Ma minden sportban így megy” – zárta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: