DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönent és Buttont sem érdekli a Formula-E

„Sajnos nem elég gyorsak” – érvelt a finn versenyző, miközben a McLaren F1-es pilótája bevallotta, nem nézte az elektromos széria londoni szezonzáróját. Jövőjüket biztosan nem ebben a sorozatban képzelik el.

Nemrég zárult a Formula-E történetének első szezonja, ahol a mezőny javát Formula-1-es múltú pilóták alkották. Elég egy pillantást vetni a végeredmény első négy helyezettjére: Nelson Piquet Jr., Sebastien Buemi, Lucas di Grassi és Jerome d’Ambrosio mind lehúztak legalább egy szezont a királykategóriában, de versenyeztek olyan nevek is, mint Nick Heidfeld, Jarno Trulli vagy Takuma Sato, akik hosszú éveken keresztül a száguldó cirkusz oszlopos tagjainak számítottak.

Úgy tűnik azonban, Formula-1-es világbajnokot mostanában nem fogunk a kategóriában látni. Jenson Button (2009) és Kimi Raikkönen (2007) a mezőny legkorosabb tagjai 35-35 életévükkel, várható, hogy néhány éven belül szögre akasztják a bukósisakot. Egyelőre biztosnak érzik, hogy levezetésként nem fognak a Formula-E-hez csatlakozni.



„Nem” – jelentette ki Button határozottan, majd elejét vette a következő kérdésnek: „És hogy néztem-e a londoni versenyt? Nem. Jó munkát végeztek azzal, hogy tehetséges versenyzőket csábítottak az autókba, de engem nem érdekel. Számomra a motorsport motoros sport – az illat, a hang, a sebesség a fő, jelenleg pedig a Formula-1 erről szól.”

Kimi Raikkönen, aki talán már az idei év végén befejezheti 2001 óta tartó F1-es karrierjét, szintén a sebességre panaszkodott. „Jó munkát végeztek, nézzék meg, milyen helyeken versenyeznek. Az embereknek tetszhet, de sajnos részemről az autók nem elég gyorsak. Ez nem látványos, szerintem kifejezetten lassan mennek. Nem igazán hoznak izgalomba engem” – magyarázta a 2007-es ferraris bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: