DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Williams büszke lehet magára

Rob Smedley elmondta, a Williams igazán büszke lehet a negyedik és ötödik helye miatt, még akkor is, ha az F1-es Brit Nagydíj első felében ők álltak a vezető pozícióban.

Nagyszerű rajtját követően Felipe Massa az élre állt, míg csapattársa, Valtteri Bottas a második helyért küzdött a Mercedes pilótáival, végül a biztonsági autós fázis után sikeres előzést hajtott végre, így közvetlenül a brazil mögött találhatta magát.

A jó kezdet után azonban, konkrét és átvitt értelemben is, gyülekezni kezdtek a felhők a két pilóta fölött. Hamilton eléjük vágott egy korábbi kerékcserével, mindkettejüket maga után utasította, később az egyre nagyobb esőben Nico Rosberg és Sebastian Vettel is eléjük került a jól időzített kiállással.

Rob Smedley dppi



Annak ellenére, hogy végül nem sikerült felállniuk a dobogóra, Rob Smedley teljesítményért felelős vezető mérnök tartja magát ahhoz, hogy a csapat számára ez egy pozitív hétvége volt: „Verseny közben volt néhány pillanat, amikor a dolgok nem épp úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Optimistának kell maradnunk, és büszkének az eredményeink miatt. A hétvége alatt mutatott sebességünk nagyszerű volt, és az eső megérkezéséig lenyűgöző versenyünk volt. A futam nagy részében a két Mercedes ellen versenyeztünk mindkét autónkkal, ami megmutatta, hogy keményen dolgozunk, és a fejlesztéseink, amelyeket alkalmaztunk, mind működőképesek. Összetettben csökkentettük a hátrányunkat a Ferrarival szemben és sikerült ellépnünk a Red Bulltól, szóval egy jó hétvégét tudhatunk magunk mögött.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: