DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Hamilton: Miattatok akartam megnyerni!

A címvédőt saját közönsége űzte zseniális győzelembe az F1-es Brit Nagydíjon, Nico Rosberg szkeptikusan vette második helyét, Sebastian Vettel pedig örömmel konstatálta 3. pozícióját.

Egy hajszál döntött Lewis Hamilton javára a Brit Nagydíj hajrájában, és annyira kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, hogy azt is mondhatjuk: a hazai pálya játszott a címvédő kezére. Az égiek eleinte nem fogadták kegyeikbe, mivel ha egy körrel később indul be igazán az eső, akkor most Nico Rosberget ünnepelné (ünnepelné?) a közönség. De Hamilton a megfelelő időben hozta a legjobb döntést, ami harmadik diadalát eredményezte az övéi előtt.



„Mindenkinek köszönöm hogy eljött, nagyszerű hétvégén vagyok túl, és miattatok akartam megnyerni a versenyt!” – szólt Hamilton a népes silverstone-i közönséghez a pódiumceremónia után. „Nagyon hálás vagyok a szurkolásért – minden körben láttalak titeket a szemem sarkából, ahogyan űztetek-hajtottatok a győzelembe. Ami a rajtot illeti, nem volt gond a kuplungommal, egyszerűen nem volt tapadás. Nicóval is ugyanez történt, de legalább izgalmassá vált a futam – mindent beleadtunk a végéig, így pedig nagyon élvezhették a rajongók. A második bokszkiállásnál talán életem legjobb döntését hoztam, hiszen a slickek már nagyon elhasználódtak. Elképesztően boldog vagyok, és bíztam benne, hogy sikerül az első helyen célba érnem – továbbra is nyomni fogom, hogy megnyerjem a bajnokságot.”

Nico Rosberg a verseny nagy részében a negyedik helyen autózott, az esőfelhők megérkeztével viszont rákapcsolt, faképnél hagyta a Williamseket, és még majdnem Hamiltont is sikerült elcsípnie. „Összességében remek versenyem volt, és nyomtam, ahogyan csak tudtam, hogy elkapjam Lewist, még a nehéz körülmények ellenére is – ő viszont jobbkor állt ki. A közönség fantasztikus hangulatot teremtett, nagyon nagy megtiszteltetés volt itt versenyezni.”

Sebastian Vettel számára maximum az ötödik hely nézett ki az esőig, de a Ferrarinál remek taktikai érzékkel váltottak intermediate-ekre (nem úgy, mint Raikkönennél), így a Mercedesek mögött, a harmadik pozícióban ért célba. „Nyilvánvaló, hogy az eső nélkül nem állnánk itt a dobogón. Addig a pillanatig türelmesek voltunk, és kivártuk, amíg leszakad az ég. Angliában vagyunk, ahol egyik pillanatban esik, a másikban pedig süt a nap, ez pedig a kezünkre játszott. Hálás vagyok a közönségnek ezért a fantasztikus hangulatért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: