DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Lotusnál Ricciardót vádolják az első körért

Egyik Lotus pilóta sem élte túl az első kört, mivel a hármas kanyarban Romain Grosjean és Daniel Ricciardo koccanásába Pastor Maldonado is belekeveredett - az enstoniak a "túlbuzgó" ausztrált vádolják a kiesés miatt.

Az elmúlt néhány futamon mutatott remeklés folytatását már a gyatra időmérős pozíciók (12. és 14.) aláásták, de a verseny képét tekintve könnyen kettős pontszerzéssel is zárulhatott volna a Brit Nagydíj a Lotus számára. Ehelyett azonban Grosjean csak a harmadik kanyarig jutott, de Pastor Maldonado is csak néhány méterrel húzta tovább. Az enstone-iak Daniel Ricciardót okolják a kettős kiesés miatt, szerintük az ausztrál túlbuzgósága miatt ütötte ki Grosjean-t, aki pedig magával rántotta venezuelai csapattársát is.



„Nagyon rövid verseny lett ez a számunkra, amiért együtt érzek mindenkivel itt Silverstone-ban és Enstone-ban is” – nyilatkozta a verseny után a pórul járt francia versenyző. „Daniel azt gondolta, hogy a gumijai és a fékjei képesek lesznek arra, hogy hamarabb megállítsák, de az eredmény az lett, hogy Pastorral mindketten kiestünk a versenyből. Senki sem szereti, ha így alakul egy nagydíj, főleg azok után, hogy olyan sok erőfeszítésbe telik felkészíteni az autókat. Tudom, hogy sok rajongónk volt itt, már csak ezért is sajnálom, hogy így alakult. A következő helyszín Budapest, ahol mindig jók voltunk a múltban, ezért mindent bele fogok adni a pontszerzésért.”

Pastor Maldonado még csapattársánál is vétlenebbül esett ki a versenyből. „Először azt gondoltam, hogy defektet kaptam, és képes leszek visszagurulni a bokszig, majd folytatni, de sajnos olyan komoly volt a sérülés az autómon, hogy le kellett állítanom az autót. Ilyen helyzetben nem sok mindent tudsz csinálni, hiszen ez is a versenyzés része. Most már a következő versenyre koncentrálok, ahol, mint mindig, a legjobbamat akarom nyújtani.”

„Pastor és Romain is túlbuzgóság áldozatai lettek a rajtnál, amely miatt mindketten már egy kör után visszatértek a bokszba” – szomorkodott Nick Chester, a Lotus technikai igazgatója. „A következő állomásunk rövid időre Enstone lesz, ahol szeretnénk a lehető legjobban felkészíteni az autókat Magyarországra, és a következő pontszerzési lehetőségünkre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: