DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Force India előnyére vált az orrlyukasztás

A csapat valódi hazai F1-es versenyén tovább folytatta pontszerző sorozatát, Hülkenberg mega-rajttal hívta fel magára a figyelmet, Perez viszont rajtavesztett az esős forgatagon a hajrában.

A Brit Nagydíjon vetette be a csapat először átalakított F1-es autóját, a VJM08B-t, melytől ha nem is az élmezőny megszorongatását, de az erős középcsapat-jelleg megőrzését várták a silverstone-iak. Ez be is jött, hiszen Nico Hülkenberg sokáig tartotta az ötödik helyet elképesztő rajtja után, végül azonban a Ferrarik mégis megmutatták a bennük rejlő potenciált. A német pilóta végül a hetedik helyen zárt, Sergio Perez pedig két pontot zsákmányolt - noha több is lehetett volna belőle, ha megfelelő ütemben cseréli le kerekeit a verseny végén.



„Nagyon szórakoztató délutánon vagyok túl, és jó érzés, hogy ennyi ponttal térhetünk haza. A rajtom szenzációs volt – talán a legjobb a Forma-1-es karrierem során –, egészen az ötödik helyre lőttem ki magam, a két Ferrari elé. Az első etap végéig tudtam tartani őket, utána viszont átugrottak, mivel korábban tudtak kereket cserélni. Az esőnél egy kicsit szerencsétlen voltam, hiszen pont akkor kezdett el igazán ömleni, amikor elhagytam a bokszbejáratot, ezért egy teljes kört kellett megtennem slickeken. Összességében elégedett kell lennünk, hiszen a hetedik hely nagyszerű eredmény – a mai teljesítményünk nagyban az ide hozott fejlesztéseinknek köszönhetőek” – mondta Hülkenberg.

Sergio Perez egy helyet veszített a kerékcserék alatt, ezért kicsit bosszú volt a verseny után. „A csapat számára pozitív előrelépés, hogy mindkét autónk pontot szerzett Silverstone-ban, de feljebb is végezhettünk volna, a stratégia viszont nem játszott a kezünkre. Az első kiállásom után veszítettem egy pozíciót Sainzhoz képest, és beszorultam mögé, pont akkor, amikor a gumijaim a legjobb állapotukban voltak. A második esőhullámnál folyamatosan azt vitattuk a rádióban, hogy mikor jöjjünk ki, de túl sokáig vártunk. Amikor ott van előtted a lehetőség, de nem használod ki, nyilvánvaló, hogy csalódott vagy, viszont úgy gondolom, hogy a pozitívumokra kell koncentrálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: