DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen megint megvillantotta magát

A pénteki nap eredményesen alakult a Toro Rosso számára, különösen az első edzés, amelyen Max Verstappen harmadik helyet szerzett a Mercedes két F1-es versenyzője mögött.

Nem sokkal az első silverstone-i szabadedzés leintése előtt a Toro Rossók még a második és harmadik helyen álltak az eredménylistán: végül Verstappen harmadik, Carlos Sainz ötödik időeredményt ért el, egyedül a Mercedes két versenyzője futott jobb kört náluk, közéjük pedig Kimi Raikkönen ékelődött be a Ferrarival. A második szabadedzésen némileg visszaestek, de így is a legjobb tíz között zártak hetedik és kilencedik idővel, változatlan sorrendben.

„Boldogok lehetünk a mai nappal, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy először vezettem F1-es autót egy ennyire nehéz pályán, mint Silverstone” – mondta Verstappen, aki a pályaismeretre nem panaszkodhat: talán az angliai az az aszfaltcsík, ahonnan a legtöbb tapasztalattal rendelkezik. „Elégedett vagyok a tempónkkal és azzal, ahogyan a nap alakult. Természetesen jut munkánk ma estére is, de általánosságban jól kezdődik a hétvége.”



„Erős első nap volt ez Silverstone-ban” – értett vele egyet csapattársa, Carlos Sainz. „Teljesítettük a mai programot, ezért van ok az örömre és elégedettségre. A tempónk sem túl rossz, habár még csak péntek van, ezért körültekintőnek kell maradnunk. Ugyanakkor ismét a Q3-nak, a versenyen pedig a top 10-nek kell célunknak lennie. Szeretem ezt a pályát, azt mondanám, ez a legjobb a versenynaptárban.”

Phil Charles, a csapat vezető versenymérnöke kiemelte, az előzetes várakozásoknak megfelelően a gyors kanyarokkal teli Silverstone kedvez a Toro Rosso autójának. „Általánosságban meglehetősen jó napunk volt ezen a pályán, amely határozottan jobban illik a kocsihoz. A versenyzők már a kezdetektől fogva elégedettek voltak. Tudtuk, hogy Carlos erős lesz, ugyanis már tesztelt velünk itt, Max pedig szintén nagyon jó volt ma. Egy kicsit a szemcsésedéssel küzdöttünk, de rengeteg értékes adatunk van, hogy megoldhassuk” – mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: