DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg a végén villant, az STR a Ferrarival

Szinte végig Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a brit F1-es hétvége első edzésén, ám Nico Rosberg az utolsó pillanatban megvillant, és az élre állt. A Toro Rosso a Ferrari szintjén egyelőre.

A Brit Nagydíj első szabadedzésének első fél órájában, amikor a csapatok felhasználhatják az extra szett abroncsot, két istállónál is komolyabb problémák merültek fel. A McLaren, talán már nem is annyira meglepő módon, sokáig még csak mért körig sem jutott: Fernando Alonso egy új felfüggesztés-prototípust próbált ki, ezt követően szállt ki némi kényszerpihenőre, míg Button autójával szivárgási gondok adódtak az installációs körben.

A Mercedesnél szintén volt ijedség, hiszen Lewis Hamilton bő negyed órával az edzés kezdetét követően megpördült a Stowe kijáratán, majd pillanatokkal később Rosbergre szóltak rá, hogy elment a hidraulikai nyomás, és azonnal állítsa le az autót. A német versenyző csak a szabadedzés végén tudott visszatérni a pályára, de ha már sikerült, gyorsan meg is verte csapattársát, aki addig végig uralta a köridőtáblázatot.

A harmadik helyre a pénteken a szezon során már nem először remeklő Max Verstappen jött be, s csapattársa, Sainz is erősnek tűnik egy körön, ő az ötödik lett Ferrari-szendvicsben: Raikkönen a 4., Vettel pedig a 6. pozícióban zárta az első gyakorlást. A negyedik erőnek jelenleg a Red Bull tűnik, a legjobb tízbe pedig még két Mercedes-motoros autó, Hülkenberg és Massa fért be.

A szabadedzésen három tesztpilóta is szerepet kapott, ők egy „bolyban” zárták a gyakorlást a Manorokat és a McLareneket, valamint Maldonadót megelőzve: Marciello a 15., Palmer a 14., Susie Wolff pedig a 13. lett, utóbbi az edzést követően arra panaszkodott, hogy utolsó, vélhetően leggyorsabbnak szánt etapja előtt nem tudta kellőképpen felmelegíteni az első abroncsokat.

Az edzés eredménye:



live_silv1_kesz

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: