DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Megtalálta számításait Nico Hülkenberg

A Force India a silverstone-i F1-es hétvégén veti be B-autóját. Első nekifutásra nem a gyorsaság, hanem a minél több adat begyűjtése volt a cél, ezt pedig sikeresen teljesítették.

Bár a silverstone-i székhelyű középcsapat a szezon első nyolc versenyén 31 pontot gyűjtött, ezzel pedig ötödik helyet foglalnak el a bajnokságban, az igazán erős teljesítményt csak innentől kezdődően várják: hazai futamukon élesben is bemutatkozott a VJM08 B-verziója, melyet számos újítással szereltek fel. Az autó nem robbantott látványos eredménnyel – a legjobb helyezés Nico Hülkenberg nyolcadik pozíciója volt délután –, de a versenyzők biztosak benne, hogy a helyes úton indultak el.

„Sima péntek volt, drámák nélkül, általánosságban nagyon pozitív nap” – fogalmazott Hülkenberg. „Amikor új csomagot kapsz, erre van szükséged. Mi pedig szép távot tudtunk teljesíteni. A teljesítmény rögtön megvolt, az első etaptól kezdve pozitív érzés fogott el, ami biztató jel. A tanulási görbe mindig meredek, ha az autón új alkatrészek vannak, ezért este el kell merülnünk az adatokban, hogy megtaláljuk azokat a területeket, amelyeket optimalizálni kell.”



Hogy mégse tűnjön minden tökéletesnek, Hülkenberg hozzátette: „A piros zászló negatív hatással volt a hosszú etapjainkra, így ott nem sikerült annyi információt gyűjteni, amennyit akartunk. De így is eleget, hogy jó pozícióban legyünk.”

Sergio Perez 12. és 13. helyen zárta a két gyakorlást. „Úgy gondolom, okunk van az örömre, mert a B-autóval nagyon jól sikerült indítani. Számos kilométert begyűjtöttünk, így sok minden vár elemezésre és megtanulásra, de úgy érzem, lépést tettünk meg előre, ahogyan számítottunk is rá. Mindig is komplex feladat néhány edzés alatt kiismerni az új elemeket, de a tréning utolsó etapján már kényelmesen éreztem magam, ami ígéretes a verseny tekintetében” – osztotta csapattársa optimizmusát a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: