DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton igazi csatában reménykedik

Lewis Hamilton elmondta, abban reménykedik, hogy a hétvégi silverstone-i F1-es futamon végre igazi csatát vívhat csapattársával, nem úgy, mint az előző években, mikor problémák hátráltatták őket.

A világbajnok kénytelen volt végignézni, amint mercedeses csapattársa a legutóbbi négy futamból hármat megnyert, közöttük az előzőt is Ausztriában. A párosnak még nem volt igazi csatája Silverstone-ban mióta egy csapatnál versenyeznek, mivel 2013-ban Hamiltont egy gumidefekt hátráltatta, míg tavaly Rosberg kényszerült feladni a versenyt a sebességváltó hibája következtében.

„Természetesen nagyon nehéz hétvége áll előttünk, Nico nagyon gyors lesz. Képtelen vagyok megmondani, hogy ki lehet a legfőbb kihívónk a hétvége alatt, talán a Williams, talán a Ferrari” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „Úgy gondolom, hogy a hétvégén egy jó időmérőt kell futnunk, és ebből kihozni a legtöbbet a futamon.”

hamilton_nyil_2015



„Az utóbbi években nem alakítottam valami jól az időmérőn, ráadásul az egyik esztendőben Nicónak voltak nehézségei az autóval, a másikban pedig nekem adódtak gondjaim. Szóval reménykedem benne, hogy olyan futamunk lesz, ahol harcolni tudunk, és igazi versenyt futhatunk.”

Habár Rosbergnek már csak 10 pont a hátránya, a világbajnok elmondása szerint nem különösebben érzi úgy, hogy vissza kellene vágnia Ausztria miatt. „Nagyon elégedett vagyok a hétvégéken elért teljesítményemmel, talán jobban, mint más években, amikor esetleg néhány ponton elégedetlen voltam önmagammal.”

„A legutóbbi néhány versenyen voltak hullámvölgyek, a legutóbbin a rajt jelentette a legnagyobb különbséget. Az viszont jó dolog, hogy a problémákból, a történtekből tanulni tudunk elemezhetjük, és gyakran meg is oldhatjuk őket, vagy elvégezhetünk olyan fejlesztéseket, hogy még egyszer ne fordulhassanak elő” - mondta az angol. „A legutóbbi verseny után például Nico szimulálta azt, ami az autómmal történt a rajtnál, és fel is tárt egy komoly problémát, mely ezen a hétvégén is érinthetett volna minket. Mostanra ezt kijavítottuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: