DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLarennek válaszokra van szüksége

Fernando Alonso elmondta, hogy a McLarennek nagy szüksége van egy problémamentes Brit Nagydíjra ahhoz, hogy megtudják, mennyire versenyképes a továbbfejlesztett F1-es autójuk.

A spanyol pilóta a fejlesztésekkel rendelkező MP4-30-cal vett részt az Osztrák Nagydíjon, de a szabadedzés alatt problémák hátráltatták, míg a versenyen már az első körben kiállni kényszerült a Kimi Raikkönennel való ütközés következtében. Ez azt is jelentette, hogy a McLaren képtelen volt megítélni a frissítések versenyképességét.

Alonso ezen a hétvégén egy régebbi erőforrást fog használni, de még mindig úgy véli, hogy ez a kulcs ahhoz, hogy a csapat számára láthatóvá váljon, hogy jelenleg milyen erős az autó. „Nem tudom. Számunkra is egy kérdőjel” – válaszolta, mikor a silverstone-i esélyekről kérdezték. „Ausztria után nem voltunk tisztában az autó teljesítményével. Az új aero-csomaggal az autó versenyképesebbnek érződik, de hogy pontosan mennyire az, mi sem tudjuk.”

alonso_arc_nagy



„Egy régebbi motort fogunk itt használni, hogy elkerüljük a büntetéseket, ami azonban korlátozhatja a szabadedzéseken megtehető körök számát, de úgyis minőségi körökre van szükségünk, nem mennyiségre, hogy kihozzuk a hétvégén a legtöbbet a teljesítményből és lássuk, hogy hol is tartunk.”

Alonso elmondta, hogy az Osztrák Nagydíj után megrendezésre került teszt nagyon hasznos volt a számukra, azonban elismerte, hogy az új csomagnak több időre van szüksége. „A lehető legtöbb körre van szükségünk az új aero-csomaggal.” Később hozzátette: „Találtunk néhány megoldást arra, hogy megbízhatóbb teljesítményt tudjunk nyújtani, szóval nagyon hasznos teszt volt. Kár, hogy nincs több teszt, hiányoljuk a pályán töltött időt és a köröket.”

Erre a hétvégére már a másik McLaren is megkapta a fejlesztéseket, így Jenson Button is az új elemekkel felszerelt autóval versenyezhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: