DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A nagyképű viselkedés miatt gyenge a McLaren?

Komoly kritikát fogalmazott meg a McLarennel szemben a korábbi F1-es csapatfőnök, Eddie Jordan. Szerinte Ron Dennis túl sokat képzel vállalatáról, ezért hibás döntések sorozatát hozta meg.

A McLaren immár évek óta nem emlékeztet régi önmagára. Noha az elmúlt másfél évtizedben több - főként sikertelen - bajnoki hadjáratot folytattak le, immár 2012 óta nem nyertek futamot, és egyelőre a Hondával való partnerségük sem eredményes - a csapat a mezőny végére csúszott, és egyelőre nem is látni, hogy mi jelenthetné a fordulópontot számukra.

A saját F1-es alakulatát tíz évvel ezelőtt eladó, egy ideje már a BBC szakértőjeként ténykedő Eddie Jordan a McLaren kálváriáját továbbra is közvetlen közelről figyelheti, és meggyőződése, hogy a wokingiak gyárának működésében, a rossz döntésekben és a vezetőség arrogáns viselkedésében kell keresni a problémáik gyökerét, nem pedig a technikai hiányosságokban.

Dppi_00115008_316



„Azt kijelenthetjük, hogy a Hondánál nagy az összevisszaság. Viszont a McLarennél szintúgy. Azóta csak árnyékuk önmaguknak, amióta kijelentették, hogy Lewis Hamilton bánni fogja azt a napot, amikor elhagyta őket. Nézzük csak meg, mennyire visszaütött ez rájuk” - írja Jordan a BBC honlapján.

„Ez a fajta arrogancia még mindig jelen van a McLaren vezetőségében. A lemaradásuk reménytelenül nagy, és aki azt gondolja, hogy minderről csak a motor tehet, az tévhitben él. A motor tényleg nagyban hozzájárul, de számos más probléma is közrejátszik.”

„Személy szerint úgy vélem, hogy a McLaren akkor veszítette el a fonalat az F1-ben, amikor belekezdett az utcai autók gyártásába. Meg lennék lepve, ha egyáltalán a bajnoki cím közelébe kerülnének addig, amíg ez a programjuk működik, és amíg a jelenlegi vezetőség a helyén marad.”

„Ron Dennis kirúgta az előző csapatvezetőt, Martin Whitmarsht, de Whitmarsh sohasem végezte olyan rosszul a dolgát a csapat irányításával, mint most Dennis teszi.”

A McLaren vezérigazgatója 2009-ben lépett ki az F1-es istálló életéből, tavaly azonban váratlanul mégis visszatért, azzal az eltökélt szándékkal, hogy rendbe hozza a dolgokat a lendületet veszített csapat háza táján. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: