DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen már jövőre a Red Bullnál?

Egy holland lap szerint az energiaital-cég fő F1-es csapata egy lehetőségnek tartja az ifjú versenyző előléptetését. Nemcsak Kvjat, de Ricciardo is elhagyhatja a négyszeres bajnok csapatot.

A 17 éves Max Verstappen Formula-1-be érkezését látatlanban számos kritika érte, a pályán azonban versenyről versenyre igyekszik bizonyítani, hogy a rajtrácsra való. Bár sok balszerencse érte, erős eredményeket már most fel tud mutatni, például maláj hetedik helyét, ahol mindkét Red Bullt legyőzve lett a sportág legfiatalabb pontszerzője.

„Egy Red Bullon belüli forrás szerint a jelenlegi felállás lecserélése határozottan egy opció” – írta a holland De Telegraaf. Ha pedig üresedés történne, az első számú jelölt a Toro Rossóból Verstappen lehetne. A lap szerint leginkább Danyiil Kvjat van veszélyben, aki Monacót leszámítva nem hozta az elvárt szintet. „Figyelemreméltó, hogy egyedül Ricciardo, Sainz és Verstappen vettek részt a Red Bull monacói promóciós tevékenységein” – érvel a De Telegraaf.



Ugyanakkor az sem kizárt, hogy Kvjatnak bizalmat szavaz az istálló, Ricciardo pedig önszántából távozik a csapattól, amellyel képtelen hozni tavalyi eredményeit. A holland újság szerint   a Ferrari és Williams szemet vetett az ausztrálra. Maranellóban Kimi Raikkönen helye szabadulhat fel, vagy az idősebb finn, vagy a honfitársát pótló Valtteri Bottas ülését foglalhatná el Ricciardo.

Verstappen, aki Monacóban első komoly vezetői hibáját követte el, mikor Romain Grosjeannal ütközött, eközben úgy fogalmaz: „az ilyen dolgok megtörténnek, engem pedig csak erősebbé fognak tenni.” Egy másik megszólalásából úgy érződik, tudatosan készül a nagycsapatnál versenyzésre. „A tapasztalat létfontosságú, mivel ez fog segíteni, hogy sikeres legyek egy élcsapatban. Carlos és én újoncok vagyunk, ezért ha hibát követünk el, könnyebben megbocsátanak nekünk. De ha a Red Bullba akarok menni, nem szabad elkövetnem őket” – idézi a Toro Rosso pilótáját a francia L’Equipe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: