DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Button megnevezte az év meglepetését

A McLaren világbajnoka egyáltalán nem számított arra, hogy a tavalyi évad után Sebastian Vettel így fog teljesíteni a Ferrarinál. Lenyűgözőnek tartja, milyen gyorsan változhatnak az erőviszonyok az F1-ben.

Sebastian Vettel négyszeres világbajnokhoz méltón teljesít a Ferrarinál – a tavaly még szenvedő csapattal hat versenyből ötször állt a dobogóra, a Malajziai Nagydíjon, mindössze második futamán az istállóval pedig felállhatott annak legfelső fokára. Teljesítménye annak fényében váratlan, hogy tavaly új csapattársa, Daniel Ricciardo legyőzte őt a Red Bullnál. A világbajnok szárnyalása meglepetésként érte Jenson Buttont is, aki 2011-ben a német mögött másodikként zárta a pontversenyt.



„Sebastian négy éven keresztül csodálatos munkát végzett, sokan viszont azt mondják, a körülötte levő csapat szerepelt kiválóan, ő csak feltette a pontot az i-re” – kezdte a Monacóban a McLaren első pontjait megszerző Button az f1i.com-nak nyilatkozva. „Aztán jött Daniel, aki lényegében jobb munkát végzett nála. Sokkal jobbat, hiszen három versenyt is megnyert, míg Sebastian egyet sem. Úgy gondolom, a piaci értéke jelentősen leesett.”

Átigazolásáról így a legjobb pillanatban határozott. „Helyes döntést hozott azzal, hogy csapatot váltott, a Ferrarihoz ment, és most látszólag nagyon jó munkát végez. Már a második nagydíját megnyerni a Ferrarival igencsak meggyőző. Nyilván az autó is nagyon jó a tavalyihoz képest, amelyet Fernando vezetett, de bámulatos, hogyan megváltoznak a dolgok a csapatok és emberek körül. Nem számítottam rá, hogy ennyire gyors lesz a Ferrarinál” – zárta a 2009-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: