DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Massa: Ausztriában be fogunk gyorsulni

A csapatok szokás szerint Spanyolországba érkeznek komoly fejlesztési csomaggal, a Williams azonban csúsztatott, ők az F1-es Osztrák Nagydíjon vetik be újításaikat, és ide várják az ebből adódó tempógyorsulást.

Idén több csapat számára is mérföldkövet jelent az Osztrák Nagydíj, a szezon nyolcadik állomása, eltérve a tradíciótól, hogy a jelentősebb újításokat szokásosan a Spanyol Nagydíjon (az idei ötödik versenyhétvégén) vetik be. Ide várható a Force India B-autója, a McLaren is jelentős előrelépést ígér, most pedig Felipe Massa elárulta el, hogy a Williams szintén komoly csomagot fog bevetni Spielbergben.

„Nem igazán tudom, hány új alkatrészünk lesz Kanadában, de Ausztriában egészen biztosan nagy lépést fogunk megtenni. Igazán hiszem ebben. Talán ez lehet a legnagyobb lépésünk a szezonban” – idézi a 34 éves brazilt az f1i.com. „Sokan hoztak számos új alkatrészt Barcelonába, mi viszont nem tudtunk. Talán a mi versenyünk egy kicsit később kezdődik.”



Monacóban a Williams másfél év óta először nem szerzett egyetlen pontot sem, Massa mindössze a 15. helyen ért célba. „Ott minden nehéz volt. Hiányzott az általános tapadás, bármilyen gumit is próbáltunk ki. Lehetséges, hogy a gumik nem működtek, de talán az egész hétvége nem működött. Szenvedtünk, minden edzésen, a kvalifikáción, versenyen. Nem vagyok biztos benne, hogy csak a gumik miatt.”

„Nagyon magabiztos vagyok Kanadát illetően, nagyon magabiztos vagyok Ausztriát illetően, még Silverstone-t illetően is” – folytatta optimistán Massa. „Úgy gondolom, ezek erős pályák lesznek számunkra. Biztos vagyok benne, hogy el tudjuk felejteni, ami Monacóban történt. Még erősebbek is lehetünk ezen a pályán ahhoz képest, ahogy idén teljesítünk.”

Az Osztrák Nagydíj tavaly is fordulópontot jelentett a csapat számára eredmények terén: Massa pole-pozíciót szerzett (azóta is az utolsó alkalom, hogy nem Mercedes-pilóta indult az élről), Valtteri Bottas pedig a Williams első dobogóját. Idén még nem fértek be az első háromba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: