DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: Verstappen veszélyes, mert csak 17

Bár maga nem volt érintett a holland pilóta látványos balesetében, mégis Felipe Massa az a versenyző, aki a legjobban kritizálta az ifjú F1-est. A legérzékenyebb pontra ütött: Verstappen életkorát hozta fel.

Miután a Toro Rosso bejelentette leigazolását, Max Verstappen Formula-1-be érkezését számtalan kifogás és aggály övezte, főként mindössze 17 éves életkora miatt. Ezek a hangok azonban elhallgattak, amikor a holland versenyző bizonyítani kezdett a pályán. De amint Verstappen először hibázott, Monacóban, ahol remek felzárkózása közben hátulról eltalálta Romain Grosjeant a Sainte Devote kanyarban, ismét elkezdődött a korára való mutogatás. Grosjean meglepően higgadtan fogadta kiesését, a versenyen mindössze 15. helyen célba érő Felipe Massa azonban nekiesett a Kanadai Nagydíjra öthelyes rajtbüntetést kapó újoncnak.



„Ami történt, az nagyon veszélyes volt. Arra lehet következtetni, hogy a tapasztalat talán számít az F1-ben” – idézi a motorsport.com a brazil versenyző szavait. „Az ilyen típusú balesetek esetében nagyobb kontrollra van szükség, mivel nagyon veszélyes volt. Szerencse, hogy nem sérült meg, mert nagyon fájhatott volna neki. Őszintén megvallva nem abban a pozícióban volt, hogy előzzön, nem is volt a közelében, hogy elmehessen a belső íven.”

Mikor arról kérdezték, nem egy ilyen váratlan támadás lett-e volna az egyetlen módja, hogy a frissebb gumikon haladó Verstappen megelőzze a Lotust, Massa így válaszolt: „De olyan helyen kell előznöd, ahol lehetséges, nem ott, ahol lehetetlen. Különösen egy ilyen fajta pályán.”

Massa aztán még messzebbre ment, a szuperlicensz megszerzésének jogosságát hozta fel. „Úgy gondolom, ez saját maga számára rendkívül veszélyes volt, és őszintén megmondva azért, mert 17 éves. Ha megsérül, mindenki erről fog beszélni. Azt mondják majd, miért kapott licenszet egy fiú, aki 17 éves és ilyeneket csinál? De nem sérült meg, és most mindenki boldog. Jobb munkát kellene végezniük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: